В Германия ситуацията е по-различна отколкото през пролетта. Имаме огромна

...
В Германия ситуацията е по-различна отколкото през пролетта. Имаме огромна
Коментари Харесай

Наш лекар от Германия разкри истината за ваксините, която вълнува всички

В Германия обстановката е по-различна в сравнение с напролет. Имаме голяма вълна от нови инфекции. Това сподели за Нова тв доктор Кирил Зиновиев, доктор, който работи в Германия.

По думите му всичко зависи от влияението на публичното мнение.

"Пролетта се справихме отлично, тъй като бързо направихме локдаун и доста хора взеха решение, че вирусът не е рисков, и през лятото започнаха доста повече сбирки. Млади хора се занимават с корона празненства и по този начин инфекцията напредна доста ". посочи лекарят.

"Ето за какво мекият локдаун през ноември не даде положителни резултати ", добави той.

Запитан за имунизациите, доктор Зиновиев сподели: "Германия постоянно е била скептична към имунизациите. Сега обаче от ден на ден хора вземат решение да се имунизират. Засега най-малко за първите имунизации имаме повече претенденти в сравнение с ваксини ".

"Ние би трябвало да имунизираме най-малко 75-80 % от популацията, с цел да получим стаден имунитет. Хората са изплашени. От тези на диализа няма нито един, който да не желае да се имунизира ", съобщи той.

Лекарят добави, че има и минуси.

"Най-често при имунизацията на "Пфайзер " на втория ден може да се получи болежка на мястото на имунизацията, която трае един най-много 2 дни. Може да има изнемощялост и признаци на лек грип, лека температура. Такива странични дейности познаваме при всяка една ваксина ". сподели той.

"Преди 2 дни имаше двама пациенти със мощни алергични реакции, което е доста рядко. Те имат мощна алергична пристрастеност, само че са лекувани с инжекция и нямат проблеми. Няма никакъв мотив за терзание ", съобщи медикът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР