В Германия расте безпокойството, че след края на лятото ще

...
В Германия расте безпокойството, че след края на лятото ще
Коментари Харесай

Увеличеният брой на новите случаи на COVID-19 в Германия буди безпокойство

В Германия пораства безпокойството, че след края на лятото ще има нова вълна на инфектирани с коронвируса. Официални данни от през днешния ден демонстрират, че коефициентът на заболеваемост към този момент бележи растеж, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Институтът "Роберт Кох " заяви, че общонационалният седемдневен коефициент на заболеваемост е 696,5, т.е. малко по-висок от индикаторите от предходния ден (682,7) и доста по-висок по отношение на предходната седмица (632,9).

Макар че коефициентът на заболеваемост към този момент не се възприема като благонадежден знак за броя на инфекциите - главно, тъй като доста хора с КОВИД-19 към този момент не си вършат писиар проби - някои си задават въпроса дали Германия не би трябвало да предприеме ограничения за битка с есенната вълна, отбелязва ДПА. "Ще бъде тежка есен, би трябвало да сме подготвени ", сподели нощес пред телевизия А Ер Де здравният министър Карл Лаутербах. "Ще имаме огромни усложнения с варианта ВА.5, който в този момент се популяризира у нас ", сподели министърът и добави, че огромният брой новозаразени може да претрупа здравната система.

Води се спор дали да се взимат нови ограничения, а също така шефът на института "Роберт Кох " Лотар Вилер е подложен на критика поради позволен съгласно някои "хаос в данните " по време на пандемията. Водещ член на Свободната демократическа партия (СвДП), една от партиите в ръководещата коалиция, сподели, че Вилер би трябвало да подаде оставката поради неналичието на данни за успеваемостта на някои антиковидни ограничения през последните две години. Министърът на опазването на здравето отбрани Вилер и съобщи, че му има "пълно доверие ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР