В Германия притежанието на до 25 грама канабис и отглеждането

...
В Германия притежанието на до 25 грама канабис и отглеждането
Коментари Харесай

Германия легализира марихуаната и канабиса

В Германия притежанието на до 25 грама канабис и развъждането на най-вече три растения в домашни условия няма да бъдат наказуеми в бъдеще, обявиха през днешния ден двама министри, представени от ДПА.

Германското държавно управление възнамерява също да разреши развъждането и продажбата на марихуана при избрани условия, споделиха министрите на опазването на здравето и на прехраната и селското стопанство, Карл Лаутербах и Джем Йоздемир. 

Решенията са взети, откакто ръководещата коалиция преразгледа първичните си проекти за легализиране на канабиса.

В началото немското държавно управление планираше да позволи продажбата на марихуана на пълнолетни и в специфични магазини, само че за момента този вид е отритнат. Вместо това тази алтернатива ще бъде тествана на втория стадий от процеса по заверка, който ще бъде прибавен в някои райони и ще бъде под надзора на учени, стана ясно след договаряния с Европейската комисия.

Сега, според преразгледаните проекти за легализиране, идната крачка бъде представянето по-късно този месец на законопроект за контролиране на притежанието, развъждането, както и за така наречен обществени клубове за канабис.

Когато немското държавно управление даде зелена светлина, законът би трябвало да бъде утвърден от двете камари на Народното събрание - Бундестага и Бундесрата. 

В първичното си съглашение партиите от ръководещата коалиция обявиха, че ще показват " следена продажба на канабис на пълнолетни за консумация в лицензирани магазини ".

Германският министър на опазването на здравето към този момент показа съответни оферти през есента, само че се появиха опасения, че тези проекти може да не са в сходство с интернационалното и европейското право, отбелязва ДПА.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР