В Германия броят на Гражданите на райха“ рязко е нараснал

...
В Германия броят на Гражданите на райха“ рязко е нараснал
Коментари Харесай

Медии в Германия бият тревога: „Граждани на райха“ създават своя армия!

В Германия броят на „ Гражданите на райха “ внезапно е повишен единствено за година – 56%. Това оповестява изданието Focus, базирайки се на Ведомството за защита на конституцията на Германия.  Райхсбюргерите (в перевод — " жители на райха " ) са участници в националистическото придвижване, което не признава легитимността на Федерална Република Германия и наричащи се себе си жители на немския райх в границите от 1973 година.

По данни на Focus, през януари броят им е достигнал 15600 души. Най-много те са в Бавария – 3500, Баден-Вюртемберг – 2500, и Северна Рейн-Вествалия - 2200. В началото на 2017 година службите за сигурност са преборили към 10 000 поддръжници на това придвижване.

Съобщава се, че райхсбюргерите имат намерение да основат лична войска. Ведомството за защита на конституцията разясни, че представителите на придвижването от няколко земи са провели тайни срещи, на които е било обсъждано образуването на военна организация. „ По техните лични думи, те се готвят за деня Хикс “, споделя пред Focus почитан служител, освен това не излиза наяве какво тъкмо съставлява и по кое време е този ден Хикс.

Властите се притесняват, че концепцията за обща войска активизира в предишното несвързани между тях обособени деятели и дребни групи райхсбюргери и ще ги трансформира в по-тясна и мощна конструкция. Известно е, че мнозина от тях имат оръжие, получено както по легални, по този начин и по незаконни способи.

Райхсбюргерите попаднаха под светлината на прожекторите, след кат техен покровител умъртви служител на реда и рани други двама през октомври 2016 година.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР