В ГЕРБ никога не са се водили разговори за коалиция

...
В ГЕРБ никога не са се водили разговори за коалиция
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Без коалиция с БСП, докато аз съм лидер на ГЕРБ

В ГЕРБ в никакъв случай не са се водили диалози за коалиция с Българска социалистическа партия, нито с Движение за права и свободи. И с цел да спрат спекулациите на Конгреса на ГЕРБ на 26 ноември ще се вземе решение да не се прави такава коалиция, до момента в който аз съм ръководител на партията. Това съобщи министър председателят и водач на ГЕРБ Бойко Борисов по време на районната политическа академия на МГЕРБ, която се организира в хасковските Минерални бани.

Той изясни, че Българска социалистическа партия си разчистват сметките между тях като се упрекват, че една част от тях били за коалиция с ГЕРБ. “Ние не желаеме подобен съюз. Вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия да си откри друго пояснение с кого е”, съобщи Борисов, представен от пресцентъра на ГЕРБ.

Премиерът уточни, че избор на съмнение се внася за да се смъкна настоящото държавно управление и парламент и да се провокират нови избори.

“Как си показват “национално виновните политици” от Българска социалистическа партия, че ще наподобява България в очите на Европа със служебно държавно управление и в предизборна акция по време на председателството ни нa ЕС”, попита Борисов.

Той бе безапелационен, че това е безконтролно държание от страна на опозицията и този избор няма да мине.

Премиерът се разгласи изрично срещу езика на омразата, който стартира да се възстановява сред Обединени патриоти и Движение за права и свободи. Той прикани Патриотите да си мерят приказките и съобщи, че Движение за права и свободи също би трябвало да демонстрират оптималната приемливост. “Винаги сме били за съгласие, поставяме старания другите етноси в България да живеят допустимо най-добре и в съгласие. Недопустимо е да се приказва кой кого щял да стъпче. Може и с тези изявления да се втвърдява електората и да се реализира краткотраен триумф, само че на Балканите по-страшно от това няма. Такава детонация може да се получи, не забравяйте, че единствено преди 30 година беше Възродителният процес”, подчертава Борисов.

Той беше безапелационен, че ГЕРБ и страната са в отлична кондиция. “Имаме 4% растеж на стопанската система, дадохме 700 млн. повече за заплати, 1 милиарда за рехабилитация на учебни заведения, детски градини, ВиК, 165 млн. лв. за войска и полиция. 120 млн. лв. номинал за научни проучвания. Инвестираме в образование”, сподели министър-председателят и разяснява, че проектобюджетът за 2018 година е добър.

Според Борисов различният бюджет на Българска социалистическа партия дава повече разноски, само че без доходи. “С такава политика ще се счупи страната. Ще се вдигнат дефицитите, до момента в който свърши резервът”, съобщи той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР