В Газа е ад на земята, заяви Филип Лазарини, ръководител

...
В Газа е ад на земята, заяви Филип Лазарини, ръководител
Коментари Харесай

ООН определи ситуацията в Газа като „ад под небето“

В Газа е " пъкъл на земята ", съобщи Филип Лазарини, началник на UNRWA, организацията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинските бежанци, след посещаване на палестинската територия, която е интензивно бомбардирана от Израел повече от два месеца, съобщи Агенция Франс Прес.

" В Газа нещастието става все по-тежка. Хората са на всички места, живеят по улиците, липсва им всичко. Те молят за сигурност и за преустановяване на този пъкъл на земята. Искаме невъзможното от нашите сътрудници, в тази невъзможна обстановка ", съобщи Лазарини в X.

Управляваното от " Хамас " палестинско министерство на опазването на здравето заяви, че израелските военни са влезнали в болница в северната част на Газа.

Говорителят на министерството Ашраф ал-Кудра сподели: „ Израелските окупационни сили щурмуват болница Камал Адуан, откакто я обсаждат и бомбардират дни наред. "

Общото заседание на Организация на обединените нации би трябвало да гласоподава през днешния ден решение за неотложно преустановяване на огъня в Газа, дни откакто Съединени американски щати постановиха несъгласие на сходна резолюция, препоръчана в Съвета за сигурност.

Настоящият препоръчан план беше показан от група от 20 арабски страни и Организацията за ислямско съдействие. Нито една страна няма право на несъгласие в 193-членното Общо заседание.

Въпреки това, за разлика от Съвета за сигурност, резолюциите на Общото заседание не са правно обвързващи, макар че отразяват международното мнение, отбелязва BBC.

От началото на войната Съветът за сигурност шест пъти не съумя да одобри резолюция, изискваща преустановяване на огъня, заради противоречие сред своите 15 членове.

Източник: БГНЕС, BBC

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР