В Гърция вече се говори за енергийна война. Това заяви

...
В Гърция вече се говори за енергийна война. Това заяви
Коментари Харесай

В Гърция заговорили за енергийна война

В Гърция към този момент се приказва за енергийна война . Това съобщи кореспондентът на БНР в гръцката страна Катя Пеева пред Българска национална телевизия.

По думите ѝ Гърция ще помогне на България и гръцката страна доста разчита на Европейската комисия, че дейностите на Русия не са изненадали Брюксел.

Атина може да помогне на София посредством количества полутечен га з, които да бъдат изпратени по терминала от остров Ревитуса наоколо до Атина, както и усилване на работата по връзката Комотини-Стара Загора. Друга опция за поддръжка е терминалът при Александруполис, само че този терминал се чака да стартира работата през идната година. Цената на газа най-малко ще бъде с 20% по-висока, което е доста мъчно за стопанската система на Гърция, както и за елементарните консуматори на ток. 40% от природния газ в Гърция е съветски.
 Приключиха хидротестовете по Интерконектора с Гърция
Приключиха хидротестовете по Интерконектора с Гърция

Хидротестовете на всички 8 кранови възела на газопровода са изпълнени сполучливо

Гърция има други възможности, които обаче не са в този момент или на следващия ден. Това, което може да се направи е, че Гърция не може да се лиши напълно от съветски газ, уточни Пеева. Споразумението сред министър председателите на Гърция и България демонстрира, че са коментирали някакви периоди за интерконектора - края на 2022 година Всички ще работят в тази посока, само че въпросът не може да се реши до през днешния ден или на следващия ден, уточни Пеева.

Гърция смъкна тона към послание към Анкара и не се чака Турция да употребява като политически дивиденти, че транспортира газ за Гърция, счита Катя Пеева.
 Обновена
" Газпром " стопира газа и предизвести да не пипаме преноса

Полша удостовери прекъсване на доставките
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР