В Гърция въвеждат задължително ваксиниране за здравните работници, а в

...
В Гърция въвеждат задължително ваксиниране за здравните работници, а в
Коментари Харесай

Мицотакис: Задължително Covid ваксиниране на работещите в няколко сектора

В Гърция вкарват наложително имунизиране за здравните служащи, а в затворените елементи на заведенията към този момент ще се позволяват единствено клиенти с Covid ваксина, предава кореспондентът на БНР в южната ни съседка.

В особено изказване към гърците министър председателят Кириакос Мицотакис заяви, че държавното управление вкарва наложително имунизиране на заетите в няколко бранша.

Работещите в домовете за възрастни хора би трябвало да се имунизират до 15 август. Нежелаещите напущат работа. Аргументът на държавното управление е, че в последната година най-вече са жертвите от ковид измежду възрастните и личния състав на тези домове.

От 1 септември на наложителна имунизация подлежат всички здравни служащи - както в държавните лечебни заведения, по този начин и в частните клиники.

До края на месец август в затворени пространства на заведенията се позволяват единствено имунизирани клиенти против показване на документ.

В заведенията навън се не разрешава да се обслужват правостоящи клиенти. Задължително е клиентите да са седнали, а броят им се дефинира от наредбата за съблюдаване на отдалеченост.

Първи реагираха притежателите на нощни заведения и питейни заведения, които предвиждат сигурен банкрут на този вид заведения.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР