В Гърция в събота и неделя се очаква на места

...
В Гърция в събота и неделя се очаква на места
Коментари Харесай

Опасна жега: Втора гореща вълна в Гърция

В Гърция в събота и неделя се чака тук-там температурите да се повишат до 45 градуса. Покачва се и рискът от нови пожари.

В Гърция последно през 1987 година е регистриран интервал, в който сходно и на през днешния ден, към 12 дни са се задържали такива високи температури.

В южната ни съседка температурите могат да се повишат до 45 градуса

През уикенда температурите ще надвишават 40 градуса, като в Централна Гърция и Пелопонес ще стигнат до 45 градуса. Във вторник пък се чака трета гореща вълна. Жегата към този момент взе и жертва.

Снимка: bTV

Заради това доставки и всевъзможни действия навън в часовете сред 12 и 17 часа са неразрешени. По същото време е прекратен и достъпа до Акропола, който всекидневно се посещава от към 17 хиляди души. Гръцките педиатри бяха безапелационни, че бебета и деца не би трябвало да са на открито и на плаж.

Снимка: bTV

При тези температури в страната има над 50 нови пожара, а общо те са към 80. Възобновяват се от време на време пожарите в Западна Атика. Активен фронт към момента е пожарът в Родос, който бушува още от сряда и поради който бяха евакуирани населено място и хотел. 

„ До момента сме взели участие в погасяването на два пожара “, уточни Петър Петров.

Гърция получи помощ от редица страни в битката със стихията, измежду които и България. Премиерът Кириакос Мицотакис благодари на всички отзовали се.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР