В Гърция циклонът Елиас“ връхлетя страната с обилни валежи и

...
В Гърция циклонът Елиас“ връхлетя страната с обилни валежи и
Коментари Харесай

Критична е ситуацията в Гърция

В Гърция циклонът „ Елиас “ връхлетя страната с значителни превалявания и гръмотевични стихии. Заради мощния дъжд някои региони в Евбея останаха блокирани, а в някои региони има заплаха и от преливане на реките. Град Волос и региона са под вода.

Изключително тежка нощ в централна Гърция, където за повторно в границите на 1 месец падна голямо количество дъжд. След циклона „ Даниел ” и „ Елиас ” връхлетя област Тасалия с тежки стихии и градушки. Големината на ледените парчета е била с размера на лимон.

Под вода е гр. Волос, обстановката е отвън надзор. Полицията е забранила придвижването на коли и хора по улиците, а кметът моли жителите и туристите да се качат на по-високи етажи в постройките от съображения за сигурност.

Над 300 души, блокирани в домовете си и къщи за посетители, са избавени. 80% от региона е потопен в мрак – няма ток и вода от сряда вечерта. Учебните заведения са затворени.

Критична е обстановката на остров Евбея. Пътищата, къщи и магазини са под вода. В северните елементи калта е достигнала до морето. Жители и туристи се приканват да останат в по-масивни здания до момента в който преминат сериозните превалявания. На места водата е над 1 м. и има висок риск за живота на хората.

Очаква се бурите да отслабнат, само че дъждът ще се реалокира в регионите на Пелопонес и остров Крит. Призовава се хората да бъдат извънредно деликатни. Дипломатическите институции на България са в подготвеност за сигнали от българи.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР