В Гърция изключиха от участие в евроизборите националистическата партия Спартанци.

...
В Гърция изключиха от участие в евроизборите националистическата партия Спартанци.
Коментари Харесай

Гърция изключи партия Спартанци от изборите

В Гърция изключиха от присъединяване в евроизборите националистическата партия " Спартанци ". Депутатите се проверяват за заблуждение на гласоподавателите.

Депутатите на партията се проверяват по обвиняване, че са подвели гласоподавателите на парламентарния избор и действително партията се ръководи от наказания за присъединяване в незаконна група заместник-председател на неразрешената " Златна зора ". По този мотив другите партии в гръцкия парламент се обърнаха публично към Върховния съд с искане да се спре присъединяване на " Спартанци " в евровота, до момента в който не завърши следствието за изборна машинация.

За в този момент не е лишен депутатския имунитет на " Спартанци ", само че при доказване, че те се управляват от Илиас Кисидиарис от пандиза има възможност да бъдат изключени от Народното събрание и техните депутатски места да се дават на другите партии,поясняват проблема адвокати.

Това е казус в парламентарната процедура в Гърция и се чака привършване на следствието по случая.

Днес позволение за присъединяване в евровота получиха 31 партии и обединения. Други 14 също са отвън изборната конкуренция, тъй като навреме не са внесли вноската за присъединяване в размер на 20 хиляди евро според настоящия закон.

По последни изследвания ръководещата партия на консерваторите " Нова Демокрация " се чака да получи към 30 % доверие.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР