В Габрово започна карнавалът на хумора и сатирата. Въпреки епидемичната

...
В Габрово започна карнавалът на хумора и сатирата. Въпреки епидемичната
Коментари Харесай

В Габрово започна карнавалът на хумора и сатирата

В Габрово стартира карнавалът на хумора и сатирата. Въпреки епидемиологичната конюнктура, уредниците дават обещание въодушевление: още веднъж ще забележим неповторими макети на известни персони, картини от всекидневието, скечове и танци.

В нощта на музеите в художествената изложба в Габрово безусловно оживяха някои от картините на известни художници.

Нели Недева специалист връзки с обществеността в Художествена изложба „ Христо Цокиев " Габрово

" Искаме да покажем, че изкуството не съществува единствено по себе си и не е основано от неговите създатели, с цел да съществува за себе си, то има потребност от живо наличие, както то, по този начин и залата, с цел да има смисъл и да внушава, това, което създателят е имал като обръщение.! "

В Музея на хумора и сатирата пък проведоха пижамено празненство.

„ Искахме да бъде ексцентрично и естествено пристигна концепцията за пижамите, тъй като както знаеш тази година те станаха публично облекло ", споделя изложбеният дизайнер Мартина.

„ По пантофи, по пижами може да разгледате изложбите ни ", сподели шефът на Музея на хумора и сатирата Маргарита Доровска.

Карнавалът тази година за първи път е извърнат на назад, споделят уредниците.

„ Смях на дълги дистанции, по този начин го назоваваме. Ако друга година сме привикнали да шества карнавала, а публиката да стои и да гледа, тази година публиката ще шества, а карнавала ще стои и ще гледа ", сподели основният специалист в Отдел „ Култура " в Община Габрово Елена Влаева.

„ Тази година макетите ще бъдат повече от 30. Най-интересните фигури постоянно са настоящите политически лица ", сподели ръководителят на Карнавалната работилница Драгомир Цанев.

Тази година карнавалът ще направи и ретроспекция на своите издания и отправените послания още от средата на 19 век, та чак до наши дни.

Автор: Мирела Дончева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР