В Европа трябва да се създаде единен пазар за иноватори,

...
В Европа трябва да се създаде единен пазар за иноватори,
Коментари Харесай

България предлага единен европейски пазар за иноватори и стартъпи

В Европа би трябвало да се сътвори обединен пазар за иноватори, в който те да са подкрепяни и конкурентоспособни. Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева на откриването на най-голямото събитие в Европа за стартъпи, нововъведения и софтуерен прогрес „ Startup Ole 2023 “. То се организира в Саламанка, Испания за десета поредна година, като тази година България е страна-гост. В него взеха присъединяване над 100 започващи компании, 150 корпорации и вложители и общо над 2500 участници от цяла Европа, оповестиха от Министерството на нововъведенията и растежа.

Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия провежда бизнес делегация от представители на българската стартъп екосистема, които участваха в изложби, срещи и панели, посредством които нареждаха България като място на нововъведения, което предлага положителни условия за пускане на бизнес.

„ Един от главните цели на Министерството на нововъведенията и растежа е да поддържа и развива предприемаческата просвета както в България, по този начин и в Европа “, сподели още министър Стойчева. По думите й, е значимо всички заинтригувани страни да стартират да работят дружно по модела „ отворена иновация “ – академичната общественост и нейният потенциал за научноизследователска и развойна активност, бизнесът, стартъп фирмите, общността и държавното управление. Министър Стойчева акцентира, че с цел да се развиват нововъведенията в Европа и да бъде конкурентоспособна на останалата част от света, е нужно европейските страни да си партнират и взаимодействат.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР