В Европа се наблюдава скок в разработването на стартиращи фирми

...
В Европа се наблюдава скок в разработването на стартиращи фирми
Коментари Харесай

Европейските стартъпи за енергиен софтуер процъфтяват в бума на ВЕИ

В Европа се следи скок в създаването на започващи компании за енергиен програмен продукт, със специфичен акцент върху решенията за възобновима сила. Тези започващи компании употребяват технология, с цел да подтикват прехода към по-чисто и по-устойчиво енергийно бъдеще.

Един незабравим образец е Enpal, немски стартъп, който е профилиран в инсталирането на слънчеви панели. Техният реформаторски метод притегли доста внимание през последните години. Enpal дава на потребителите безпроблемен достъп до слънчева сила, като предлага неповторим бизнес модел: вместо да купуват слънчевите панели напряко, клиентите могат да сключат дълготраен контракт за наем. Това разрешава на притежателите на жилища да стартират да се възползват от слънчевата сила без предварителни разноски, нормално свързани с инсталирането.

Бизнес моделът на Enpal се оказа сполучлив, привличайки забележителна потребителска база в цяла Германия. Като отстраниха финансовите бариери за нахлуване, те направиха слънчевата сила по-достъпна за по-широка публика. Техният метод съответствува съвършено с амбициозните цели на Германия за възобновима сила, която желае да създава 65% от електрическата енергия от възобновими източници до 2030 година

Успехът на Enpal отразява по-широка наклонност в Европа, където започващите компании за енергиен програмен продукт процъфтяват. Тези започващи компании освен подтикват приемането на възобновима сила, само че също по този начин създават новаторски технологии за усъвършенстване на потреблението на сила, възстановяване на успеваемостта и понижаване на въздействието върху околната среда.

Друга област на иновация е консолидираното на технологията Интернет на нещата (IoT) в енергийния бранш. Стартиращите компании създават устройства, поддържащи IoT, които могат да следят потреблението на сила, да управляват уредите от разстояние и да дават скъпа информация за моделите на ползване на сила. След това тези данни могат да се употребяват за взимане на осведомени решения и в допълнение усъвършенстване на потреблението на сила.

Освен това започващите компании за енергиен програмен продукт вземат участие интензивно в създаването на основани на блокчейн решения за търговия с сила и децентрализация. Блокчейн технологията предлага бистрота, сигурност и успеваемост при енергийните транзакции, позволявайки peer-to-peer търговия с сила и основаване на децентрализирани енергийни мрежи.

Процъфтяващата екосистема от започващи компании за енергиен програмен продукт в Европа се подхранва от удобна регулаторна среда, държавни тласъци и възходящо осъзнаване на нуждата от решения за устойчива сила. С акцент върху нововъведенията и технологиите, тези започващи компании освен се оправят с провокациите на изменението на климата, само че и основават нови благоприятни условия за стопански напредък и основаване на работни места.

Една област на фокус за тези започващи компании е създаването на интелигентни системи за ръководство на силата. Тези системи употребяват данни в действително време и комплицирани логаритми за интелигентно балансиране на търсенето и предлагането на сила. Чрез усъвършенстване на потреблението и съхранението на сила, тези системи оказват помощ за понижаване на отпадъците и повишение на общата успеваемост, написа Energyportal.

В умозаключение, започващите европейски енергийни софтуерни компании играят основна роля в взрива на възобновимата сила. Техните новаторски решения движат прехода към по-чисто и по-устойчиво енергийно бъдеще. Чрез интелигентни системи за ръководство на силата, консолидиране на IoT и решения, основани на блокчейн, тези започващи компании революционизират енергийния бранш и вършат възобновимата сила по-достъпна за всички. Тъй като Европа продължава да дава приоритет на възобновимата сила, растежът и триумфът на тези започващи компании евентуално ще продължат, оформяйки бъдещето на силата в района.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР