В Евразия, на фона на деградацията“ на евроатлантическите институции, е

...
В Евразия, на фона на деградацията“ на евроатлантическите институции, е
Коментари Харесай

Лавров: Русия формира нова архитектура за сигурност в Евразия

В Евразия, на фона на " деградацията “ на евроатлантическите институции, е належащо да се сътвори нова система за сигурност. Русия е съсредоточена върху решаването на този проблем, увери министърът на външните работи на страната Сергей Лавров на съвещание на попечителския съвет на Фонда " Горчаков “, оповестяват съветски медии.

" На районно равнище, в подтекста на цялостната деградация на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) като евроатлантически знак, задачата за образуване на нова архитектура на идентична и неделима сигурност в Евразия, която е предопределена да добавя и укрепва процеса на образуване на огромното евразийско партньорство, за което президентът Путин нееднократно е споменавал, излиза на напред във времето “, изясни първият посланик на Москва.

Това партньорство се развива с помощта на взаимните старания на ЕИС, Шанхайската организация за съдействие, АСЕАН и Оперативно-наблюдателно дело, добави той.

Засилването на този развой ще сътвори солидна икономическа основа за разпространение на тематиката за сигурността на обширния евразийски континент, продължи Лавров. Той напомни, че през октомври предходната година е почнала практическа работа по слагането на основите на тази система.

" Русия взе присъединяване в интернационалната конференция в Минск, която беше проведена от беларуското председателство в Организация на Договора за групова сигурност. И беше отдадена съответно на процесите на образуване и вероятностите за основаване на евразийска система за сигурност. Работата продължава на разнообразни равнища “, разясни още Лавров.

Владимир Путин също съобщи нуждата от основаване на нов силует на евразийската сигурност в президентското си послание към Федералното заседание в края на февруари. Държавният глава на Русия акцентира, че страната е подготвена да води веществен разговор с всички заинтригувани страни и обединявания, напомня организацията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР