В ЕС споделяме общи ценности, но страдаме индивидуално. Конкретната ситуация

...
В ЕС споделяме общи ценности, но страдаме индивидуално. Конкретната ситуация
Коментари Харесай

Славчо Нейков: Решението за газовата криза е в София и Москва, не в Брюксел

В Европейски Съюз споделяме общи полезности, само че страдаме самостоятелно. Конкретната обстановка е сладкодумен образец в това отношение. " Това сподели пред БНР Славчо Нейков, ръководител на УС на Института за енергиен мениджмънт.

Според специалиста сме изправени пред две газови рецесии – моментната, обвързвана със прекъсването на газа от Русия и кардиналното състояние какво следва оттук насетне.

" Трябва доста ясно да се ограничи кардиналната картина. Решението на това, което сега ни тормози, не е в Брюксел. То е в София и в Москва. Вчера чух много остри думи от изпълнителната власт. Нека не забравяме, че предстоят договаряния. Нека не забравяме, че обективно обвързаността ни с Русия не е единствено във връзка с газа. "

В Брюксел вицепремиерът Василев и енергийният министър Николов мъчно могат да реализират нещо, обвързвано с съответната обстановка. По-скоро могат да търсят решение какво ще следва оттук насетне, счита Нейков.

Темата за общите доставки е обвързвана освен с " Газпром ", означи още специалистът.

Славчо Нейков е на мнение, че държавното управление би трябвало да изясни какво е станало, с цел да се случи едностранното преустановяване на газовите доставки, тъй като " крушката си има опашка ".

Бизнесът има потребност от конкретика какви стъпки ще предприеме кабинетът, безапелационен е Нейков, който подсети, че има производства на газ с непрекъсваем цикъл.

В газохранилището в Чирен има минимални количества, които са на санитарния най-малко и не трябва да се пипат, уточни той.

Една от аргументите за прекъсването на газа е директно обвързвана и с наложените на Русия наказания, съобщи Славчо Нейков.

" Вече считам, че дебатът за това какво става и какво ще става би трябвало да отиде в Народното събрание. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР