В епизода, озаглавен Одържавена ли е Църквата в България?, гостите

...
В епизода, озаглавен Одържавена ли е Църквата в България?, гостите
Коментари Харесай

Скандалното Одържавена ли е Църквата в България? докара проблеми за Горан Благоев

В епизода, озаглавен " Одържавена ли е Църквата в България? ", гостите на Горан Благоев - преподователят по конституционно право доцент доктор Атанас Славов и архимандрит Дионисий разясняват сериозната финансова поддръжка от страна на страната към БПЦ по време и след пандемията от ковид.
За противоречивата обстановка се разбра в понеделник вечер от профила " Вяра и обшество " в обществената мрежа Facebook. В него водещият се обръща към феновете с обяснението, че Българска национална телевизия смъква от програмната скица летните повторения на излъчени към този момент епизоди. В текста се споделя, че решението е взето без той като създател да бъде предизвестен.

Благоев също по този начин твърди, че е имал " сигнали, че предаването ще бъде свалено ". И се пита дали причина за свалянето не е едно от последните издания, в които са подложени на критика връзките сред страната и църквата.

Генералният шеф на публичната медия Емил Кошлуков изяснява, че повторенията на " Вяра и общество " са изпаднали от лятната скица на медията, поради нуждата Българска национална телевизия да излъчи огромен брой закупена продукция, чиито права изтичат при започване на месец август.

" Докато аз съм изпълнителен шеф, няма да бъдат сваляни излъчвания на християнска тема ", декларира Кошлуков пред Свободна Европа.

Той обаче добавя, че е изискал от Благоев пояснения за едно от изданията на " Вяра и общество ", в което водещият се занимава с връзките сред религиозната и световна власт у нас. Причината - получени са " голям брой недоволства ".

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР