В едно от най-засегнатите от наводненията села Трилистник обичайна гледка

...
В едно от най-засегнатите от наводненията села Трилистник обичайна гледка
Коментари Харесай

РЗИ с препоръки към хората в наводнените села, за да не се стигне до епидемия


В едно от най-засегнатите от наводненията села Трилистник нормална панорама пред всяка къща са купчини с унищожени мебели и движимости, осведоми Българска национална телевизия.
РЗИ-Пловдив разпореди на кметовете на общините скупчването, обработката и извозването на отпадъците да се прави под непоколебим надзор, с цел да не се допусне те да станат източници на зараза.
Началникът на РЗИ-Пловдив доктор Сийка Димчева предложи на хората да употребяват персонални защитни средства при разчистване на дворовете. При пострадване да почистват незабавно раната, а хора с гадене и температура незабавно да се извърнат към персоналния доктор, с цел да не се стигне до зараза.
Д-р Сийка Димчева съобщи още, че водата не би трябвало да се употребява за пиянство. Вчера още веднъж е осъществено пробонабиране, само че ще се разреши използването на вода за пиянство, откакто има трайни лабораторни резултати, че е годна.
Щетите от наводнението в Трилистник към този момент са разказани, само че към момента няма оценка. На едно семейство къщата е разрушена и те имат потребност да бъдат подслонени във фургони. Има доста срутени селскостопанки постройки.
Хората ще имат потребност от мебели и домакинска техника. В селото ще има потребност от възобновяване на улици.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР