В една нелека кампания, с качествени кандидати, с упорит труд,

...
В една нелека кампания, с качествени кандидати, с упорит труд,
Коментари Харесай

Нинова пред кметове и общински съветници: Сглобката държи като заложник цял един народ

„ В една нелека акция, с качествени претенденти, с твърдоглав труд, с доста срещи с хората, ние успяхме да реализираме този резултат – повишихме броя на кметовете, гласовете за Българска социалистическа партия и за листите. Това е едно самопризнание от хората за дългогодишната ни поредна политика, както на национално, по този начин и на локално равнище. ” Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на следващата среща с новоизраните от името на партията кметове и общински съветници.
На срещата, провела се в град Плевен с представители на локалната власт от областите Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Враца, Монтана и Видин, тя благодари на всички за положените старания в акцията и означи: „ Сред нас са кметове с по няколко мандата опит и са емблема освен за Българска социалистическа партия, само че и образец за ръководство на община в цяла България. Сред нас има и доста млади сътрудници. Аз имам вяра, че дружно, опитните и младите, ще постигнете положителни резултати, а ние, националнато управление и парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България ”, сме с вас. ”
Нинова акцентира, че единствено до края на годината предстоят няколко съществени тествания пред страната, пред партията и пред общините.
„ Събираме се в миг, в който се разисква Държавния бюджет за 2024 година и 3-годишната планирана рамка. Но се събираме и в миг, в който страната се намира в безпорядък. Правителството, вместо да основава сигурност, да дава гаранции, да излъчва предвидимост, е катализатор и основател на този безпорядък. Единствената власт, която сега дава сигурност, предвидимост, предсказуемост са кметовете и общинските съветници. Вие имате голямата отговорст да сте гаранта, че хората ще живеят по-добре. Особено в тези времена – цената на природния газ се усилва с близо 8%, водата се подвига - в някои общини в пъти. Ние разбираме, че това не е ангажимент на кметовете, само че е ангажимент на нашите кметове да развиват обществената община – такава, каквато одобрените ни кметове са към този момент наложили на доста места в България. Знаем какъв брой е мъчно да си вържете бюджетите, изключително когато страната ви трансферира нови отговорности без да ви обезпечи финансово, само че се пробвайте да не вдигате локалните налози и такси, тъй като хората няма да могат да устоят ”, прикани водачът на Българска социалистическа партия.
Тя регистрира, че на тези избори социалистите са постигнали положителни резултати и поради това, че са създали разнообразни съюзи по места.
„ Силата на партия като нашата е да прави рационални, идеологически и национално виновни съюзи с други партии. В резултат на това съдействие, управлението на партията реши да стъпим на него, да го разтеглим, да го развиваме и да търсим същински партньорства в ляво, център и родолюбив блок. Искаме този съюз да се развива и по места ”, разгласи Корнелия Нинова.
Тя разяснява и бурната реакция, която е провокирала тази вест в страната и отвън нея.
„ Някои споделиха: Българска социалистическа партия взема завоя към националистически партии. „ Възраждане ” извикаха от парламентарната естрада: не можете да вършиме патриотични съюзи без нас. „ Левицата ” скочи: за какво не сте ни поканили. Партията на европейските социалисти ни размаха пръст, че може да ни изключат. А защо става дума? Първо, в нашите основополагащи документи, от началото до края, съществува думата „ национализъм ”. „ Възраждане ” не са в този съюз, тъй като са националисти. „ Левицата ” не са поканени, тъй като на доста места работиха против нас. Поканени са единствено тези партии, с които работихме добре и показахме резултати. ПЕС, която почитаме, пуснаха обществено едно писмо със опасност към Българска социалистическа партия, в която няма и една вярна дума – нито „ Атака ” е в този съюз, нито Николай Малинов. Ние почитаме Европейския съюз и желаеме България да е член. Ние сме партията, която най-вече е съдействала за това. Но желаеме България с изправено чело в Европейски Съюз – като пълноправен член да пази националния си интерес ”, изясни Нинова.
„ Сглобката ще пристъпят до края на декември до смяна на Конституцията ”, съобщи водачът на българските социалисти, съгласно която никой не знае какво ще бъде препоръчано сред второ и трето четене, а и самите ръководещи са в изострен конфликт между тях какво да се случи в правосъдната система. И предизвести, че примирието в сглобката е единствено краткотрайно и още веднъж ще избухне раздор около конституционните промени.
„ Ние не поддържаме смяната на Конституцията в този тип, в който я предложиха. Не поддържаме двойното поданство на висши държавници. Не поддържаме и този тип на правосъдна промяна, който се предлага. Разумното, което би трябвало да се случи, в случай че всички сме виновни държавници, е президентът Радев да извади своя план за Конституция, да сложим всички оферти на масата и рационално и отговорно да беседваме по тези въпроси. Единственото място, където това може да се случи, институционално и да има тежест, е Консултативният съвет по национална сигурност в президентската институция като такава, която би трябвало в подобен тежък миг за страната да сплотява, да събира, да търси общото решение и излизане от тези рецесии ”, сподели още Корнелия Нинова.
Тя означи, че въпросът за Конституцията е значим и поради това, че той е евентуално въпрос за бъдещето на сглобката. И изясни: „ Те се събраха, изключително с поканата към Движение за права и свободи, сякаш за конституционно болшинство, за Шенген и за еврозоната. За страдание, и през декември няма да ни пуснат в Шенген. Еврозоната се отдалечава с тези стопански и финансови макропоказатели. Ако и конституционната промяна забоксува, то тази сглобка е изцяло изпразнена от наличие и просто държи като пленник цялостен един народ поради ползите си и разпределянето на порциите. ”
В умозаключение Нинова съобщи: „ Винаги, когато едно ръководство изпадне в рецесия и вижда края си, изважда една и съща опорка – няма опция. Естествено, че постоянно има опция, това е просто опрощение. Ние всички 8 години сме работили за тази опция. Имайте самочувствието, че сме тази опция и ето, на локалните избори това към този момент се вижда – хората ни поддържаха с повече гласове. Сега е времето на същинската опция и с обстоятелства, страст и труд, ние можем да я покажем на хората, тъй като не се поддадохме, не се продадохме и не изневерихме на нашите гласоподаватели. ”
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР