В една емблематична сцена от Back to the Future II,

...
В една емблематична сцена от Back to the Future II,
Коментари Харесай

Ховърборда на Марти от „Завръщане в бъдещето“ беше продаден за рекордна сума

В една емблематична сцена от Back to the Future II, пътуващият във времето воин Марти Макфлай скача върху своя ховърборд Mattel, с цел да избяга от тайфа, водена от неговия зложелател Биф Танен. Премиерата на кино лентата в деня преди Деня на благодарността през 1989 година, изстрелва измислената играчка до върха на коледните описи в цялата страна. Но ще минат години, преди работеща версия на левитиращото устройство най-сетне да стигне до коледното дърво.

Филмовият атрибут бе продаден на търг предходната седмица за 501 200 $, оповестява Майк Ханлън за New Atlas. Анонимен покупател закупи (реално неработещия) ховърборд от Prop Store – търговец на предмети от развлекателния бизнес с местоположения в Лондон и Лос Анджелис.

Печелившата оферта на търга е доста по-висока от първичната оценката на Prop Store от $80 000 до $100 000. Всъщност, отбелязва New Atlas, крайната продажна цена елементарно засенчва сумите, платени за други ховърбордове, употребявани при снимането на Back to the Future II. Един от тях е продаден за към 30 000 $ през 2014 година, до момента в който различен минава под чука за към 100 000 $ през 2018 година

В допълнение към ховърборда на Mattel, ноемврийската ликвидация на сувенири включва бисери на поп културата като Уилсън, волейболната топка другар на Том Ханкс в „ Cast Away “ (2000); шлемът на Ръсел Кроу от „ Gladiator “ (2000); и дребен модел на галактически военен транспортен съд ​​X-Wing от „ Star Wars: Return of the Jedi “ (1983).

Видяхме някои рекордни цени за някои необикновено емблематични предмети, в това число ховърборда на Марти… и костюма на Бъди от „ Elf “, споделя създателят на Prop Store Стивън Лейн пред Джеймс Бийл от The Sun.

По-високата от предстоящата цена за ховърборда може да е резултат от две добавени детайла: подписи от актьорите Майкъл Фокс и Томас Уилсън, които изиграват надлежно Марти и Биф,, и в трите кино лентата от франчайза „ Завръщане в бъдещето “. Двамата подписват долната част на атрибут върху магнитните му подложки.

Ховърбордовете се трансформират във феномен в поп културата не дълго след излизането на втория филм, значително с помощта на няколко умни хода от режисьора Робърт Земекис. В клип зад кулисите той декларира, че устройството е същинско – изказване, което, несъмнено, е погрешно, както написа Дейвид Микелсън от Snopes.

„ Те съществуват от години “, споделя Земекис във видеото. „ Просто разнообразни наставнически групи не разрешават на производителите на играчки да ги вършат и продават. Ние взехме няколко и ги снимахме във кино лентата. “

Mattel в действителност се пробва да пусне на пазара същински ховърборд през 2012 година, само че той е неуспех – основно тъй като не работи по този начин, както компанията за играчки споделя, че ще работи. Сам Бидъл от Gizmodo го назовава „ най-лошата играчка “ на годината.

Фантазията най-сетне се сбъдва (поне до известна степен) в средата на 2010-те, когато Hendo създава работещ първообраз, който към момента е в развой на разработка и през днешния ден. Във видеоклип суперзвездата на скейтборда Тони Хоук споделя: „ Това е същинско, хора “, до момента в който стои върху ховърборда.

Въпреки триумфа на Hendo, пречките пред необятното разпространение на ховърбордите остават. Според Касиди Уард от Syfy, ховърбордите на компанията работят единствено върху повърхности, направени от избрани материали, като мед и алуминий.

„ Ховърбордът Hendo и други устройства като него могат да работят единствено на особено направени места с подобаващи повърхности “, отбелязва Syfy. „ Устройства като тези не могат да работят вън на улицата, над пръст или вода. Те обаче могат да се радват на триумф на специфични пързалки или паркове. “

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР