В един обикновен есенен ден Митко Манолов от родопския град

...
В един обикновен есенен ден Митко Манолов от родопския град
Коментари Харесай

Мистериозните военни подземни бази на България

В един елементарен есенен ден Митко Манолов от родопския град Неделино събирал шума и ненадейно греблото му попаднало на пън. След като го премахнал деликатно, под него зейнала голяма дупка. Озадъчен, той извикал кмета, служителя на реда и най-хубавия планинар в местността, а малко по-късно на мястото се стекли националните медии, които желали ревизират с очите си дали в действителност тя е дълбока 20 метра, необятна 2 и стените? били „ гладки като огледало “.
От времената, когато „ Царичина “ бе централна на националната телевизия, българите са заболели на тематика дупки, които хипотетично водят към скришен под земята свят. Подобна е и асоциацията на жителите на Неделино. Като изключим шеговития коментар, че за дупката са отговорни софиянците, които с копаенето на метрото стигнали чак до Родопите, множеството отзиви са, че странното образувание води към загадка база на военните, прокопана е от извънземните или е породена от скрити изследвания за шистов газ.
Преди дни пък, уфологът Стамен Стаменов съобщи по TV7, че пришълците са прокопали 15 километра подземни тунели под Витоша.
„ Тези тунели и до през днешния ден се употребяват от враждебни на човечеството галактически цивилизации. Те имат инсталация и генератори, с които облъчват София. Изпълняват специфична стратегия по разпродажба на човечеството и ни въздействат пагубно “, с безспорна решителност сподели той.
По предписание у нас тематиката за подземния свят стана все по-актуална с наближаването на изборите. Същото важи за известността врачките и възраждането на „ остарели “ предсказания на Ванга и Дънов, множеството, от които въобще не са били изричани от тях. Каква обаче е истината за всичките тайните местоположения, възбудили въображението на медии, екстрасенси и немалка част от българския народ. В последните дни на ярко още веднъж излезе тематиката за   тайнствения „ Обект 17 “ или строгосекретната военна база край Лесидрен, където преди към 10 години се беше озовал не какъв да е, а самият Соломон Паси.
Именно край мистериозния „ Обект 17 “ беше задържан Соломон Паси, който неотдавна разгласи, че би трябвало да се готвим за среща с извънземни. Бившият министър на външните работи прикани в ефир някои от тайните на Варшавския контракт да станат публично притежание, след което описа и някои детайлности от неговата прелюбопитна преживелица:
„ Преди 10 години се разхождахме със фамилията и с другари край Лесидрен. Попаднахме край една ограда, влязохме и бяхме задържани. Моят максимален наследник, който тогава беше на 10 години, ме попита дали военните няма да ни разстрелят. Не единствено, че не ни разстреляха, само че ни дадоха камион и ни споделиха да се махаме. Поинтересувах се какво се крие в тези тунели, а отговорът беше – документи. Не мога да злоупотребявам какво има там. Често ми се е случвало да ме прибират в погранични бази “.
Според него тайните на Варшавския контракт са доста забавни и би трябвало да бъдат изнесени непременно. Той посъветва управляващите у нас да се поучат от опита на Съединени американски щати, където доста ясно се знае кое може да е загадка и кое не. Подземен тунел

Оказва се обаче, че никой не може да каже какво се крие зад базата край Лесидрен. Мистериозните тунели са една от най-добре защитаваните секрети на България. Знае се още, че цели подземни градове има край Ловеч, Плевен, Етрополе, Самоков и Лесидрен. От институциите отхвърлят да дадат информация за „ Обект 17 “, а на мястото не се позволяват инцидентни минувачи или медии.
Местните митове описват, че зад оградата има пещера, в която са излети тонове бетон. Изградена е верига от тунели, които имат стратегически център – нещо като мини „ Пентагон “, който се намира на към 30 км от „ Обект 17 “. Подземният пъкъл В друго телевизионно изявление военният кореспондент Пламен Григоров стига още по-далеч в тълкуванието на мистерията, казвайки, че в подземните градове се вършат „ чудовищни опити с хора “. Самите градове пък били захранвани с атомни генератори и били снабдени с летища, гари и фабрики.
В идващите си реплики Григоров е по-умерен, „ Дали във военните подземни бази е имало ракети с нуклеарни бойни глави, не мога да настоявам, само че при всички случаи там са построени командни центрове, средства за подслушване, хранилища, бази за специфична продукция, оръжия за всеобщо поразяване. След 10 ноември някои от тези обекти прекратиха своята активност или минаха под друго ръководство. Нормално е тези обекти да са свързани с националната сигурност “, прибавя създателят на книгата „ Подземна академия на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) “. Под всяка дупка – извънземно За подземния роден свят са изписани доста книги като „ Тайните подземия на България “, дело на някогашния случител на Министерство на вътрешните работи Милан Миланов, която излиза в цели 10 тома. Неговият алманах обаче наподобява доста повече на фантастична поредност, в сравнение с теоретичен труд.
Там можете да прочетете, че Троя се намира в неговия роден град Царево, някъде на о-в Св. Иван е заровена първата Библия, а на о-в Св. Анастасия до Бургас се намира част от книгите на изгорялата Александрийска библиотека. The Underground Bulgaria Но да се върнем на така наречен подземни градове. „ Те са доста. Подземните бази са строени да бъдат секретни щабове на армейските елементи на тогавашната българска войска, която на процедура е била филиал на руската. Днес обаче те не съставляват загадка нито за НАТО, нито за съперниците му “, написа в собствен коментар по тематиката Николай Колев – Босия. Той показва и някои от най-важните подземия, употребено от родната войска. „ Етрополе – с. Бойковец (основен команден пункт на Върховното командване), до гр. Елин Пелин (запасен пункт на Върховното командване), до Копривщица (тилов пункт за ръководство на Върховното командване), Сливенски минерални бани – С. Гаврилово (команден пункт на Варшавския договор), с. Едрево, Казанлъшко (команден пункт на КСВ), проходът Витиня (команден пункт на министъра на отбраната), кв Бояна (команден пункт на ВВС), Варна-Бяла-Галата (команден пункт на ВМФ), Горна Малина -Чаралица, (команден пункт на Генералния щаб) и кв „ Хладилника “ в София, команден пункт на НСО и НСС. „ През 1978 година се основава „ Генерална дирекция Опазване на държавните полезности и съкровища “ към Министерския съвет. По повеля на Политбюро и Държавния съвет дирекцията посредством поделенията 18720 и 46320 се построяват за потребностите на комунистическата върхушка подземни градове за оцеляването и. Разбира се, там би трябвало да бъдат и националните полезности “, твърди още Босия. Според него първокласни подземни градове за комунистическата върхушка има под връх Баба край Копривщица, край с. Бойковец, Етрополско и до Сливенските минерални бани. Става ясно, че е бил плануван голям под земята град край с. Рибарица, Тетевенско. Там даже е работено под връх Вежен в продължение на две години и по-късно заради липса на средства обектът е бил замразен, а по-късно и закрит. Той трябвало да бъде най – огромният и на целия Балкански полуостров. Въпреки другите отзиви по тематиката за „ подземния свят “ на България, които постоянно граничат с конспирацията и въображението на някои създатели, факт е, че липсва държавна политика по откриване на засекретените обекти. В Германия да вземем за пример подземните градове на някогашните Федерална Република Германия и Германска демократична република излезоха нескрито и те се трансфораха в туристически обекти. Божидар Димитров: „ Царичина “ е чудовищна машинация Експериментът „ Царичина “ е най-голямото шикалкавене, което съм следил в съзнателния си живот, твърди шефът на Националния исторически музей (НИМ) проф. Божидар Димитров, който е бил част от държавната комисия, назначена от държавното управление, с цел да проверява разкопките. Димитров добави, че техният отчет не е бил огласен, а е останал за прилагане в Министерството на защитата.
„ Самата интервенция стартира в нарушаване на българското законодателство, по-специално на Закона за културно-историческото завещание “, безапелационен е шефът на НИМ. По думите му копането стартира след докладване от Кекеменов – екстрасенс от Пловдив, който е имал връзки с властта.
„ Не намират нищо, несъмнено. Разкарват Кекеменов, сядат и стартират да мислят какво да вършат. А дамата на един от офицерите – Елена Логинова, внезапно почнала да получава известия от извънземна цивилизация. Въпросната цивилизация съобщила, че Вселената се ръководи от българи, а самите ние сме едно семе, пръснато на Земята, на избрана територия и нещо като спяща клетка на тази извънземна българска цивилизация “, спомня си Божидар Димитров.
Това не е всичко. Директорът на НИМ добави, че съгласно описа на Логинова е трябвало да ни разсънят, с цел да се оправим в огромна заплаха – без да е конкретизирано каква тъкмо, само че ние, българите, сме призвани да спасим планетата. „ За задачата би трябвало да копаем на Царичина дупка, тъй като незнайно на какъв брой метра дълбочина там има заровен кристал с формата на пирамида, който е препълнен с софтуерна информация за нови машини и военно съоръжение “, сподели още Божидар Димитров.
По думите му пророчеството е споделило, че би трябвало да се копае единствено на ръка и единствено от четирима офицери, които обаче не са копали, а са упълномощили тежката работа на „ трудоваци “.
„ Трима министри обилно субсидираха тази интервенция „ Слава “. Общо с 16,5 млн. лева, което са доста пари. Доколкото разбрах офицерите са завършили плана с доста положителни придобивки “, твърди Димитров. Той цитира професори по геология, съгласно които скалите са били с шисти, които се копаят доста леко – „ съвсем като кашкавал “.
„ Това е чудовищна машинация. Беше уволнен единствено един полковник. Умът ми не побира по какъв начин може да се случи такова нещо “, приключи Божидар Димитров.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР