В двудневния форум участват около 200 делегати от парламентарните комисии

...
В двудневния форум участват около 200 делегати от парламентарните комисии
Коментари Харесай

Западните Балкани са във фокуса и днес на срещата в София

В двудневния конгрес вземат участие към 200 делегати от парламентарните комисии по външна политика и защита от страните членки на съюза, Западните Балкани и представители на Европарламента. Вниманието на европейските политици и през днешния ден ще бъде фокусирано върху Западните Балкани и ускоряването на процеса по присъединението им.

 © Цветомир Петров / Българска телеграфна агенция
Сред участниците в срещата ще бъде вицепремиерът Екатерина Захариева. Стратегията за Западните Балкани беше централна тематика на диалозите на външните министри на страните от Евросъюза през последните 2 дни. Заложената в тактиката 2025 година като дата за действителен прогрес в интеграцията на страните от Западните Балкани е небосвод, а не последна дата за участие. Това разясниха през вчерашния ден вицепремиерът Екатерина Захариева и висшият представител на Евросъюза по външната политика и сигурността Федерика Могерини. Те оповестиха, че Албания и Македония могат да получат дата за начало на договаряния за участие в Европейския съюз по време на българското председателство през юни.

Днес следобяд в границите на интерпарламентарната конференция делегатите на форума ще разискват и общата политика за сигурност и защита, развиването на военните качества на Съюза, както и киберотбраната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР