В двадесет и четвъртия ден на месец октомври Православната ни

...
В двадесет и четвъртия ден на месец октомври Православната ни
Коментари Харесай

Обръщение на Българския патриарх Неофит по повод празника на Пресвета Богородица


„ В двадесет и четвъртия ден на месец октомври Православната ни черква отбелязва един от най-светлите Богородични празници: Пресвета Богородица – Всех скорбящих наслада.

Нека в този ден всеки от нас се помоли за тези деца, за техните родители и близки и за всички, които страдат дружно с тях и поставят грижи за тях, тъй като силата на общата молитва е голяма и е удостоверение за нашето освен християнско, а и чисто човешко отношение към децата, които страдат и които не могат да се радват с нормалните наслади, присъщи на детството “. Това се показва послание на Българския патриарх Неофит във връзка празника на Пресвета Богородица – Всех скорбящих наслада.

„ Молитвата, която е най-силното оръжие както на християнина, по този начин и на всеки човек с положително сърце и богатства воля, е още по-силна, когато излиза от онази, която е освен Божия майка, само че и майка на целия християнски жанр. На нея, която е същинската наслада на всички скърбящи, през днешния ден старателно се молим и търсим майчинското й посредничество пред Бога, Който е Подателят на всички богатства – да утеши и да даде светлина и наслада на всички, които по един или различен метод са лишени от тях, да дарува мир по света и снизхождение сред индивидите “, се добавя в обръщението.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР