В древните римски Терми на Каракала в четвъртък бе открит

...
В древните римски Терми на Каракала в четвъртък бе открит
Коментари Харесай

Водата се върна в древните Терми на Каракала в Рим

В античните римски Терми на Каракала в четвъртък бе открит воден басейн, оповестява Българска телеграфна агенция.

Построяването му е част от настоящ развой на рационализация на историческите публични бани. Басейнът, наименуван Lo Specchio („ Огледалото “), разрешава на известните остатъци от колосалните римски бани, издигнати през 216 година, да се отразяват върху голямата водна повърхнина, която е с размери 42 м на дължина и 32 м на широчина.

Термите носят името на римския император през интервала 211 – 217 година Марк Аврелий Север Антонин Август, прочут с прякора си Каракала (вид ямурлук). 

Създаването на басейна е „ съвременна архитектурна интервенция, която е в естетика с античната архитектура, правейки допустимо да се ускори ролята на Термите на Каракала като център за разпространение на културата и изкуството “, изясни Даниела Поро, един от отговорниците за културните обекти в Рим.

Около двадесет дюзи и проектори, конфигурирани на дъното на този плитък басейн, разрешават да се основават водни и светлинни шоута.

След представянето й пред пресата в четвъртък, новата апаратура ще бъде открита за аудитория на 13 април с балетно зрелище.

Термалните бани на Каракала съставляват комплекс от 11 хектара, включващ също по този начин спортни уреди и библиотеки, и е измежду най-добре непокътнатите обекти от Римската империя.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР