В древни времена един цар поставил голям скален блок на

...
В древни времена един цар поставил голям скален блок на
Коментари Харесай

Защо съдбата ни изпраща трудности?

В антични времена един цар сложил огромен скален блок на основен път. След това се скрил наоколо, с цел да следи дали някой ще отмести канарата. Минали някои от най-богатите царски търговци и придворни. И просто го заобикаляли... Много от тях гласно упреквали царя за това, че не поддържа пътищата чисти, само че никой нищо не направил, с цел да реалокира камъка отвън пътя.

Тогава се появил един селяндур, носейки на тил товар със зеленчуци. Когато наближил скалния блок, селянинът се спрял и оставил на земята товара си. Опитал се да избута камъка встрани от пътя. Минало много време, мъжът вложил всичките си сили, бутал, пъшкал от полаганите старания, само че най-сетне съумял. Канарата към този момент не препречвала пътя. Селянинът понечил да вдигне още веднъж товара си със зеленчуци, само че внезапно забелязал издута торбичка на мястото, където доскоро бил камъкът.

Кесията била цялостна със златни монети и записка от царя, на която пишело, че това злато е за този, който измести камъка от пътя. Селянинът научил нещо, което доста от нас в никакъв случай не схващат: Всяко затруднение по пътя ни е опция да променим и подобрим живота си!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР