В доспатското село Барутин отбелязаха 50 години от събитията по

...
В доспатското село Барутин отбелязаха 50 години от събитията по
Коментари Харесай

В Барутин отбелязаха 50 години от събития от Възродителния процес



В доспатското село Барутин означиха 50 години от събитията по време на Възродителния развой. Присъстваха цялото управление на Движение за права и свободи, консулът Корхан Кюнгерю, основният мюфтия Алиш Хаджи и доста посетители. 

Въпреки минусовите температури, събитието събра голям брой хора, които уважиха паметта на двама починали, трима ранени и десетки интернирани в разнообразни краища на страната.

" Дълбок реверанс пред героите на българската народна власт. Всяка година сме тук. Ще бъдем дружно тук и отсега нататък, тъй като ние платихме доста скъпа цена и си научихме цената от историята ", сподели ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ: 

" Имаме мощна парламентарна група. Със законови принадлежности ще пресечем рушенето на демокрацията и държавността в нашата татковина. Заедно ще го създадем. За страдание, наши комшии водят война, има жертви. Скъпа цена заплащат за политиката на своите ръководители. Да има мир. Да има мир в Барутин, в Родопите. Да има мир в нашата България. Да има мир в нашия район на Балканите. Да има мир по целия свят. Това е нашата битка ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР