В допълнение към адската жега, която очаква туристите и местните

...
В допълнение към адската жега, която очаква туристите и местните
Коментари Харесай

5 ужасяващи факта за Долината на смъртта

В допълнение към адската горещина, която чака туристите и локалните поданици тук, опасност съставляват отровни същества, които населяват калифорнийската пустиня.

Калифорнийската пустиня Долината на гибелта с право се счита за най-горещото място на Земята - през лятото междинната температура тук доближава 49°C, само че един път термометърът се е покачил до рекордните 57°C, написа Daily Mail.

Опасността от това адско място обаче се крие освен в дяволските температури, само че и в многобройните чудовищни ​​скорпиони, тарантули и отровни змии, които дебнат в калифорнийската пустиня. Но това не е всичко - локалните мини, цялостни с токсичен газ, съставляват не по-малка заплаха. И по този начин, учените приказваха за всички рискове, които крие Националният парк Долината на гибелта.

Убийствени температури

Службата на националния парк Долината на гибелта предизвестява за заплахите от убийствени температури, пред които ще се изправят туристите и локалните поданици. Първо, тази калифорнийска пустиня е известна като най-горещото място на Земята. Второ, това е и най-сухото място в цяла Северна Америка.

Изследователите означават, че хората постоянно умират тук, само че действителните загуби от болести, свързани с топлината, към момента остават незнайни. Най-високата температура, записана в региона преди близо 110 години в дребното селце Furnace Creek, доближи рекордните 57°C, падайки до 0°C през нощта.

Учените означават, че тези рекордни температури са напълно естествени за този район, защото през нощта пясъкът се охлажда толкоз бързо, че от време на време настъпват студове. За да не станете жертва на рисковите температури, локалните рейнджъри поучават да пиете най-малко 4 литра вода дневно, с цел да компенсирате дехидратацията. Въпреки това, в случай че водите по-активен метод на живот, количеството вода, което би трябвало да пиете, би трябвало да се усили, с цел да поддържате салдото на течности и електролити.

Пазачите на парка също поучават да стоите на асфалтирани пътища през лятото и да имате в допълнение количество вода в колата. Имайте поради, че зимният климат в Долината на гибелта е малко по-мек, само че регионът към момента е благоразположен към инцидентни гръмотевични стихии и тежки неочаквани наводнения.

Страховити същества

Долината на гибелта се простира на 225 километра и е дом на някои в действителност страховити същества, от гърмящи змии до скорпиони и даже черна вдовица.

Например през 2009 година в планините Иньо в котловина е открит скорпион Wernerius inyoensis, който е един от най-малките открити в Щатите. Въпреки обстоятелството, че този тип е доста токсичен, евентуално не е в положение да убие човек, което не може да се каже за другите поданици на Долината на гибелта.

Тук също се срещат тарантули и змии Sidewinder, като последните могат да убият дете или малко животно. Гризачите също се смятат за не по-малко рискови, защото взаимоотношението с тях или техните екскременти могат да разпространят хантавируси. Изследователите предизвестяват, че главните признаци на вирусите са:
умора;треска;мускулни болки;стомашни проблеми
Коварни пътища

Може да наподобява необичайно, само че откривателите споделят, че множеството хора в действителност умират при автомобилни произшествия в Долината на гибелта. Рейнджърите споделят, че неприятният телефонен сигнал лимитира напъните за приемане на помощ, защото долината е на практика изцяло изолирана от близкия Лас Вегас. Рейнджърите поучават да се съблюдава ограничаването на скоростта, да се внимава при стръмни спускания и да се употребява колан, с цел да се гибел при случай.



Снимка: Getty Images

Изоставени мини

През 1800 година доста хора се стичат в Долината на гибелта в търсене на злато и сребро. Тези опити обаче се провалиха заради липса на вода, гориво и технологии, което направи невероятно намирането на нещо скъпо.

Изоставените мини към момента са разпръснати из пустинята. Една от най-противоречивите през днешния ден е мината Boraxo, чиято дълбочина е малко повече от 150 метра. Въпреки че тези региони може да наподобяват забавни за проучване, рейнджърите поучават да ги избягвате непременно.

Факт е, че мините освен са нестабилни, само че могат да съдържат и „ джобове с неприятен въздух “, а от време на време даже и токсичен газ. Според откриватели от университета в Невада заплахата е, че човек евентуално няма да усети резултата, до момента в който не напусне мината.

Ферми за коноп

Местните рейнджъри означават, че на някои изолирани места в Долината на гибелта можете да намерите ферми за канабис, които съставляват евентуална заплаха.

Ако екскурзиант или локален гражданин се натъкне на такава плантация, те се поучават да „ бягат, вървят и пълзят “ - като цяло, да вършат всичко, с цел да се скрият.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР