В дома за стари хора Възраждане в Русе, където през

...
В дома за стари хора Възраждане в Русе, където през
Коментари Харесай

Няма нито един ваксиниран в дом Възраждане в Русе

В дома за остарели хора " Възраждане " в Русе, където през лятото пламна огнище на Ковид инфекцията, няма нито един имунизиран. Причините са незадоволителното количество ваксини и здравословното положение на множеството възрастни.

В дом „ Възраждане " са настанени 170 души. Повечето от тях не желаят да се имунизират, тормозят се от възможни затруднения.

Здравка Минчева споделя, че ще пропусне първата имунизационна вълна, тъй като е с съпътстващи болести.

" Имам интервенция на перитонит, оттова получих алергия и сърдечно увреждане. И по тази причина се възпирам от тази ваксина ", сподели Здравка Минчева.

" Голяма част от нашите консуматори са със съпътстващи болести и това постанова тяхното консултиране с персоналните лекари, с цел да получат повече информация, до каква степен е безвредно да се имунизират ", сподели шефът на дом за остарели хора " Възраждане " Ани Венкова.

Организацията по всеобщото имунизиране в дома се усложнява и по други аргументи.

" Някои имат условия да бъде избрана ваксина, по тази причина сега не са подхванати дейности. Трябва да имаме единодушието и на техните близки, когато те са сложени под забраняване и това е развой, който изисква по-дълъг интервал от време ", сподели шефът на Дирекция „ Хуманитерни действия " Катя Петрова.

В общественото заведение противоепидемичните ограничения не са разхлабвани. Разрешени са единствено разходките в двора. Възрастните хора към този момент цяла година са в изолираност, което се отразява на душeвността им.

" Мен ме попитаха какво ще направя първо, в случай че ме пуснат да изляза. Казах - ще отида в парка. Ние сме на 50 м от парка, а го гледаме от терасите си ", споделя Здравка Минчева.

В другите две обществени заведения в Русе имунизацията е в ход. В дом " Приста " 50 % от възрастните с деменция са получили първа доза, а в дома за хора с физически увреждания " Милосърдие " към този момент всички са ваксинирани даже с втора доза.

Автор: Венета Николова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР