В добър тон ми беше казано аз да не председателствам

...
В добър тон ми беше казано аз да не председателствам
Коментари Харесай

ПП: Лечева и Радев са притискали ДПС Радостин Василев да не е шеф на спортната комисия

" В добър звук ми беше казано аз да не ръководя комисията по спорта, имало позвъняване на Весела Лечева и президентството за това. Казано ми беше, че на мен такава война не ми трябвало. “ Това съобщи Радостин Василев от Политическа партия на брифинг в Народното събрание.

 

Бившият състезателен министър не сподели кой е индивидът от Движение за права и свободи, с който е разговарял. „ Питайте Движение за права и свободи “, отговори Василев на въпроса - с кой е разговарял.

 

Във вторник вечерта след председателски съвет ПГ на Продължаваме промяната беше известена кои пет комисии ще бъдат при нас по квотен принцип. Една от тези комисии беше Комисията по спорт и имаше гласоподаване в парламентарната група кой да бъде неин ръководител, описа Василев. Решението беше взето по справедливи аргументи – бил съм министър на младежта и спорта, имам експертиза в тази сфера, беше решено да бъда препоръчан за ръководител на Комисията по спорт.

 

В сряда сутринта, преди началото на съвещанието, в коридорите на Народното събрание бях поканен на диалог от едно от главните лица на Движение за права и свободи и бях помолен да се откажа от председателството на тази комисия. В един доста добър звук, че за мен е най-добре да не съм ръководител на тази комисия. Веднага попитах каква е повода, в случай, че нощес е била предоставена комисията от Движение за права и свободи на Политическа партия и те вземат Комисията по екология, за какво се постанова аз да не ръководя тази комисия, ми беше казано, че е имало позвъняване от президентството и от служебния министър на младежта и спорта Весела Лечева, които се възпротивяват на това нещо и не е удачно сега да се влиза в спор там, а и на мен такава война не ми трябвала, съобщи Василев.

След този диалог с видния представител на Движение за права и свободи организирах диалози с представители на нашата парламентарна група и имаше втори диалог, към този момент в наличието на господин Кирил Петков и цялото управление на ПГ на Движение за права и свободи, където тезата, че не може да бъде предоставена към този момент Комисията за спорт, беше доказана и ни беше обяснено, че те няма да си оставят магарето в калта. Беше казано неведнъж, че е стихотворец ангажимент. Към кого е стихотворец този ангажимент, ние не знаем. Бях запитан от Кирил Петков дали желае да продължа да бъда предложение на Политическа партия за ръководител на тази комисия и след разискване с нашите сътрудници взехме решение, че в случай, че към този момент е предоставена, най-нормалното нещо е да продължа да бъда претендент за ръководител, уточни още Радостин Василев.

 

Радостин Василев приготвяше сигнал против Весела Лечева в КПКОНПИ, сподели Кирил Петков. Към кого е поел ангажимент господин Карадайъ, попита още някогашният министър председател.

 

„ Приемам всичко това за кадруване отвън Народното събрание “, коментира  Василев. По думите му Весела Лечева е в органите на няколко организации и е в спор на ползи.

 

" Стани министър, с цел да си ремонтираш парцела с пари на страната " - заключи той.

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР