В дните след взрива хората благодаряха на Бог, защото те

...
В дните след взрива хората благодаряха на Бог, защото те
Коментари Харесай

Архиепископът на Бейрут: Искаме да знаем истината за експлозията

В дните след гърмежа хората благодаряха на Бог, тъй като те бяха към момента живи; само че бяха и тъжни, тъй като бяха изгубили близки. И домовете си. Всички те усещат, че се е случило знамение. Това съобщи архиепископът на Бейрут Пол Абдел Сатер, съобщи Aleteia.org.

В изявление за организацията „ Помощ за Църквата в потребност “ (ACN) той съобщи: „ Впоследствие хората започнаха да задават въпроса, очевидния въпрос, за какво, за какво се случи това? И бихте могли да почувствате яд, не ненавист, а яд - за какво се случва още веднъж? Кога ще спре?”.

Искаме да знаем истината, изключително тези, които са изгубили близки, акцентира той. Енорийските свещеници работят непрекъснато от осем седмици. Те са посещавали хора и са проверявали дали имат потребност от помощ. Опитваме се да изправим домовете им. Също по този начин се опитваме да им осигурим храна, в случай че е нужна, показа архиепископът. На 4 август мощна детонация раздруса столицата на Ливан. Над 200 души починаха, а 6500 бяха ранени. Много здания бяха унищожени. Корумпираните ливански управляващи бяха упрекнати за нещастието и продължаващата икономическа рецесия в страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР