В дните преди Висшият съдебен съвет да гласува отстраняването му

...
В дните преди Висшият съдебен съвет да гласува отстраняването му
Коментари Харесай

СЕКРЕТНО: Иван Гешев членува в тайно общество

В дните преди Висшият правосъден съвет да гласоподава отстраняването му от поста, Иван Гешев разшири ветрилото от офанзиви против съперниците си. Видно е, че основният прокурор играе вабанк.

Той заля депутатите с проливен дъжд от желани оставки, отиде в Страсбург със поръчката да разобличи,,политическия отпадък “, който обаче дълго време не забелязваше. Очакванията за скандални разкрития за „ Барселонагейт “ и „ Златните кюлчета “ обаче не се оправдаха, написа „ Филтър “.

В радикалното му държание постоянно е имало и доста знаци. При първата си обществена изява след атентата и връщането си от Америка той се появи с вратовръзка с щампи на слончета. Мнозина позволиха, че Гешев губи контрола даже над визията си. Всъщност вратовръзката напълно не бе определена инцидентно, а аутфитът внушаваше обръщение.

Гешев неслучайно акцентира, че се връща от Щатите, където е имал значими срещи и си е поставил вратовръзка на Републиканската партия. Точно техен знак са слончетата, а внушението бе, че българският основен прокурор има рамо на партията на Доналд Тръмп оттатък океана.

През предишния уикенд Гешев заложи на ударни послания към обществото малко преди Висш съдебен съвет да започва още веднъж дебатите по процедурата за неговото премахване. Миналата неделя той изненадващо заприказва за евроатлантическото бъдеще на страната и предизвести, че „ силите на мрака “, които по думите му „ откраднаха в годините на прехода … е допустимо даже да ни извадят от Европейски Съюз и НАТО “.

Във фейсбук преди този момент Гешев заложи на лирика, като цитира стихотворението на Ръдиард Киплинг „ Ако “.

Мнозина се отнесоха иронично към поетичните пристрастия на обвинител №1, само че позоваването на Киплинг, както и потреблението на метафората „ силите на мрака “, още веднъж не бе инцидентно. Този път Гешев съвсем непосредствено удостовери догатките, които витаят от години, че той е член на масонска ложа.

Реклама

Целта бе да се внуши, че тайното общество, чиито постулати той цитира, стои зад него. Внасянето на светлина и разсейването на мрака са съществени тези на масонството, а стихотворението „ Ако “ на Киплинг се счита за всекидневен химн на „ братята “ по целия свят.

Самият Джоузеф Ръдиард Киплинг е британски публицист и стихотворец, роден през 1865 година в Бомбай, Индия. През 1907-а става първият англичанин, получил Нобелова премия за литература.

Официално е масон или свободен зидар от 1886-а, когато го посвещават в ложата „ Надежда и упоритост “ №782 в Лахор, Индия.

Всъщност Иван Гешев не за пръв път загатва, че е масон, а мнозина считат, че той получава мощна поддръжка да стане основен прокурор точно от масоните.

За първи път Гешев използва масонски постулати в тирада пред свои сътрудници през август 2020 година. Тогава той стартира изявлението си по този начин: „ Сега ще ви кажа за какво ние сме мафия. Мафия сме, тъй като внесохме в тъмнината светлина с каузи, не с думи, както е заветът на Апостола на Свободата Васил Левски.

Аудиторията тогава реши, че Гешев цитира Левски. Но напълно не е по този начин и разминаването бе намерено от журналиста Иван Бакалов. Цитатът на Левски е „ Не думи, а каузи “.

По-важният подробност е първоначално: „ Внесохме в тъмнината светлина “. Думите не са от Левски, това е главен принцип в масонството.

Масонските послания в речите и държанието на Гешев недвусмислено приказват, че той желае за изтъкне, че е член на скрито общество, което застава зад него, че в борбата има поддръжката на масони от разнообразни страни, което е опит да се внуши, че има незабележим и всесилен съдружник във войната против политиците.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР