В дните между коледно- новогодишните празници 300 души от община

...
В дните между коледно- новогодишните празници 300 души от община
Коментари Харесай

Служители на БЧК ще раздават помощи в община Кула

В дните сред коледно- новогодишните празници 300 души от община Кула ще получат европейска хранителна помощ посредством Българския червен кръст. Помощта е с общо тегло 24.570 кг и съдържа 16 типа хранителни артикули. Възползвалите се от тази помощ са най-вече хората, получили енергийни помощи за отоплителен сезон 2019/2020 година, както и безработни лица и фамилии, жители с ниски приходи, самотни майки, хора с увреждания и други. Условието е приходът на всички тези категории жители да е по- невисок от тавана на бедността.
Помощите се раздават от доброволци против автограф в лист с правоимащите. На лица, които са умряли или отсъстват от града и общината, пакетите се връщат. Не могат да бъдат получени от близки и съседи. В пакетите са включени артикули от първа необходимост- брашно, захар, ориз, фасул, леща, олио, консерви, лютеница, спагети, конфитюр. Непотърсените след двукратното разпределяне артикули в следствие се преразпределят за обществените институции. Подобни траншове е имало и в предходни интервали, а хората, получили пакети настояват, че качеството на продуктите е положително и са удовлетворени, че през тежкия зимен интервал продуктите идват в точния момент и ще подкрепят тънките фамилни бюджети.
Доброволците, които раздават помощите споделят, че постоянно има спор с жители, които се сърдят, че не са включени в описите и упорстват да получат питателните артикули, както техни познати и съседи. Представители на БЧК коментират изискванията, при които избраните категории жители ще се употребяват от помощта. За община Кула помощите ще бъдат раздавани на 28 и 30 декември от 9.00 до 14.00 часа в постройката на Общински юношески дом, също на 2 и 3 януари 2020 година в същия времеви диапазон.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР