В дневния ред има само една точка, която е проект

...
В дневния ред има само една точка, която е проект
Коментари Харесай

Скандали тресат извънредното заседание на НС, Тошко Йорданов и Костадинов пак са със забележка

В дневния ред има единствено една точка, която е план на решение за одобрение на Споразумение сред министър-председателя, представители на Министерски съвет, народни представители и представители на синдикалните организации в бранш енергетика, подписано на 03.10.2023 година Вносители са Кирил Петков, Атанас Атанасов от " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) и Делян Пеевски от ДПС. 

 

Още в самата начало на заседанието БСП и " Възраждане " започнаха с процедури, като упорстваха вносителите на плана да го отдръпват, тъй като е противоконституционен. От БСП настояха в съвещанието да се включи и техния план, който планува преразглеждане на териториалните проекти и тяхното изпращане в Брюксел на по-късен стадий. От " Възраждане " пък желаеха в залата да бъдат поканени представители на протестиращите миньори и енрегитици, тъй като вчерашната среща е била закрита и желаят да чуят тяхното мнение. От партията на Костадин Костадинов пожелаха и да бъдат включени камерите на Българска национална телевизия и БНР, само че всички оферти на опозицията бяха отхвърлени. 

 

Очаквано ръководещите защитаваха позицията си, че през вчерашния ден е реализирано допустимо най-хубавото съглашение за всички страни, от опозицията от своя страна бяха на противоположното мнение и твърдяха, че съглашението е контрактувано на мрачно и без тяхното присъединяване. От " Възраждане " нападнаха и синдикатите, като оповестиха, че водачите им обслужват ползите на ГЕРБ. От БСП заявиха, че това съглашение е скандално и никой не е обяснил на миньорите какво следва да се случи. От " ИТН " оповестиха, че няма коалиция, а Делян Пеевски управлява еднолично. " КНСБ предадоха своите членове. КТ " Подкрепа " се държаха мъжки. Ние нямаме министър председател, а мъжка секретарка на Делян Пеевски. Той е учен по секретарство. Това съглашение ще разпредели парите сред ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС. Това е цялата истина ", заяви Тошко Йорданов, който получи " забележка " от ръководителя на НС Росен Желязков за изявлението си. 

 

" Опозицията си прави предизборна акция на гърба на миньорите и енргетиците. Виждаме това и през днешния ден - претенденти за кметове и общински съветници лъжат хората и се възползват от техните страхове. Ясно е, че има проблеми, само че държавното управление направи най-хубавото допустимо и лъжите би трябвало да спрат ", разгласи Настимир Ананиев от ПП-ДБ. 

 

упрекна колежката си от групата на " Възраждане " Искра Михайлова, че е участвала на провелата се през вчерашния ден енергийна среща, с цел да реши " личния си проблем " - да стане кмет на Стара Загора.

 

Той се снабди и със " забележка " с думите: " Уважаеми палячовци от " Възраждане " и господин Алабалабанов (Стансилав Балабанов от Има Такъв Народ - бел.ред.) вие не защитавате интереса на хората. Вчера, като разбрахте, че срещата няма да се излъчва онлайн, си тръгнахте. Костадин Костадинов първи направи това, откакто разбра, че няма да може да си разиграва цирковете. Вие защитавате своите ползи и употребявате проблемите и страховете на хората, с цел да се пробвате да трупате политически дивиденти преди изборите. Това е истината ".

 

Костадин Костадинов отговори на Митев, като също получи " забележка " за думите " измамник и злощастник ". 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР