В днешно време все по-често се говори за днешните деца

...
В днешно време все по-често се говори за днешните деца
Коментари Харесай

4 причини защо днешните деца са груби и изнервени

В днешно време все по-често се приказва за днешните деца с неодобрение, поради странното им държание. Те в доста случаи реагират нападателно, прочувствено, даже когато това не е нужно, а възрастните сякаш не могат да ги схванат. Днес ще ви представим 4 аргументи, които изясняват този феномен.

Децата в действителност са благословия, само че има моменти, когато могат да ви изкарат отвън нерви. Ема Дженър, една от най-известните детегледачки, сигурно знае какъв брой жестоки могат да бъдат днешните деца, пишат от iwoman.bg. В съпоставяне с предходните генерации, актуалните малчугани са по-малко учтиви и много изнервени. Ето и аргументите за това.

1. Липса на подобаваща среда
Съвременните родители се пробват да бъдат самостоятелни, когато става въпрос за развъждането на децата им. Често поверяват грижата за своите съкровища на баби, дядовци, детегледачки и детски ясли. Липсата на пълноценно време сред майка и дете основава чувство у дребния човек, че не би трябвало да има никаква прочувствена връзка с други хора от общността.

2. Родителите са прекомерно толерантни
Когато децата се държат неприятно, ние постоянно поносим това държание, тъй като мислим, че са прекомерно дребни, с цел да схванат дейностите си. Истината е, че малчуганите са доста адаптивни, учат се бързо, тъй че е значимо да поправяме неприятното държание незабавно.

3. Децата имат прекалено много развлечения
Преди години децата бяха огромни късметлии, в случай че успееха да слушат радио по време на пътувания с кола или да гледат „ Лека нощ, деца “. В днешно време децата имат таблети, телефони и елементарен достъп до всевъзможни занимания. Макар това да ги прави механически грамотни, същинското другарство понижава доста. Освен това, многото гледане на детски и играенето на игри, въздейства на нервната система и децата стават по-избухливи.

4. Родителите се усещат прочувствено изнудвани
Съвременните родители са се научили да ценят мнението на децата си прекалено много. Според Ема Дженър е по-важно да взимате поради страстите им, само че не и желанията им. Ако са тъжни – разберете повода и ги опровергайте, само че не позволявайте да бъдете манипулирани.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР