В днешно време в магазините може да се намери и

...
В днешно време в магазините може да се намери и
Коментари Харесай

Лекар посочи кои продукти от супермаркетите са вредни за здравето

В днешно време в магазините може да се откри и от пиле мляко. Това обаче не значи, че всяка предлагана стока е подобаваща за нас

Напротив, в устрема си да получат облага и производителите, и търговците могат да оферират артикули, които освен не са потребни, само че даже са и нездравословни, написа

Диетологът Анна Дробишева изброи „ някои артикули от супермаркетите “, чиято приложимост може да бъде нездравословна за здравето.

Според експертката пастьоризираното мляко е един от тях.

Тя отбелязва, че по време на пастьоризация настава характерна промяна на млечния протеин, което нарушава процеса на храносмилане.

„ Поради пастьоризацията 75 % от популацията развива нетърпимост към лактоза “, изяснява Анна Дробишева. Експертът има негативно отношение и към потреблението на рафинирани растителни масла. След такава обработка маслата стават източник на канцерогени.

Друг артикул в супермаркета, който може да бъде нездравословен, е сладкото кисело мляко. Тези, които непрекъснато ядат от този артикул, може да имат проблеми с наднорменото тегло, инсулиновата устойчивост, високата кръвна захар, предизвестява лекар Дробишева.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР