В днешно време по цял свят има хиляди продукти, които

...
В днешно време по цял свят има хиляди продукти, които
Коментари Харесай

Най-опасната напитка за мозъка

В днешно време по целия свят има хиляди артикули, които се обработват и съдържат химикали, консерванти и оцветители. Стремежът на огромните компании да създадат стоките си хем привлекателни за потребителите, хем да удължат периода им на валидност, постанова тази процедура. Това обаче съставлява огромен проблем за нашето тяло, тъй като не сме подготвени да смиламе такива комплицирани съединения.

Така да вземем за пример честата приложимост на газирани питиета може да се отрази зле на положението на човешкото тяло. Това сочи изследване на израелски учени. Според специалистите, потреблението на газираното вреди на съвсем всички вътрешни органи и системи на тялото.

Изследователите са анализирали данните от няколко страни по целия свят. В резултат на това откривателите заключават, че потреблението на газирани питиета потиска чревната микрофлора и по тази причина има гибелен резултат върху други органи. Според микробиологътАриел Kushmar такива питиета " може да бъдат отровен към чревните бактерии, и по този метод да навредят на тялото ни. "

Учените свързват негативния резултат на содата върху тялото с изкуствените съставни елементи, които се съдържат в нея. Предварителното изследване на учени от Бостънския университет в Съединените щати демонстрира, че постоянното пиянство на сода е обвързвано с нараснал риск от диабет, утежняване на мускулите и понижаване на размера на мозъка. В същото време специалистите декларират, че хората, които постоянно употребяват газирани питиета по-често от други, са диагностицирани с заболяването на Алцхаймер и ранна деменция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР