В днешно време е много модерно да си нещо -

...
В днешно време е много модерно да си нещо -
Коментари Харесай

Каква е разликата между веган, вегетарианец и фрутарианец

В днешно време е доста съвременно да си " нещо " - не приказваме за специалности, а за начин на живот.

Някои от нас употребяват диетата си като причина да се причислят към несъмнено общество или вид хора, гордо размахвайки званието " веган " или " вегетарианец ". А в последно време виждаме, че и фрутарианството набира скорост на нашите ширини.

 Преди да станете вегетарианец
Преди да станете вегетарианец

Все повече хора в международен мащаб се отхвърлят от месото

Но за простосмъртните месоядни, каквито сме ние, всички тези етикети значат много малко - просто губим края на кой какво може и не може да яде. Едно е ясно - кофата KFC за нас остава.

Вегетарианците

 Снимка 349375

В основата си всички вегетарианци са обединени от концепцията да не се яде никакво месо или риба в най-общ смисъл. Но този вид диета постоянно е съпровождан и от спомагателни ограничавания. Ово-вегетарианците, да вземем за пример, не ядат пилешко, само че хапват яйца. Пескетарианците пък позволяват риба в режима си, само че никакви други артикули от месо.

Веганите

Веганите може да се каже, че са една стъпка напред, тъй като те странят от всички артикули с скотски генезис - мляко, сирене, кашкавал, яйца и така нататък При тях желатинът също не влиза в менюто, което значи, че желираните мечета остават недосегаеми в тяхно наличие.

 Снимка 349372

Това, с което веганите в действителност се отличават от вегетарианците, е, че те постоянно са фанатици на тематика отбрана на животните и отхвърлят да носят каквито и да е облекла, направени от скотски тъкани.

Фрутарианците

 Снимка 349374

Фрутарианците са тези хора, които смятат, че не трябва да ядем плодове, в случай че сами не са паднали от дървото или храста - за тях брането на плодове е ликвидиране. За фрутарианец публично се смята всеки, чиято диета се състои от най-малко 75% плодове, а останалото най-често са ядки.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР