В днешно време автомобилите са като айфони с колела“. Представете

...
В днешно време автомобилите са като айфони с колела“. Представете
Коментари Харесай

Джина Раймондо се преструва, че не знае глобалните търговско-икономически правила, за да печели политически дивиденти

„ В днешно време колите са като „ айфони с колела “. Представете си, че по пътищата на Съединени американски щати пътуват милиони китайски коли, които всяка минута събират данни от милиони американци и ги изпращат назад в Пекин “. Трудно е да си представим, че тези думи са на министъра на търговията на Съединени американски щати Джина Раймондо, само че това е реалност.

Самата Раймондо е учила в Йейл, Оксфорд, Харвард и други влиятелни университети, работила е в бранша на рисковия капитал, била е и губернатор. И все пак сега тя прави скандални изявления, разпространявайки дезинформация. И стои въпросът, не познава ли тя разпоредбите на интернационалната търговия и стопанска система, или просто се преструва на профан?



Фактически, заради високите мита, наложени от Съединени американски щати, рядко може да се видят китайски електрически автомобили по американските пътища. Въпреки това, американските политици не престават да лимитират китайски компании. През декември предходната година Съединени американски щати оповестиха, че създадените в страната през 2024 година електрически автомобили с китайски акумулатори и други авточасти повече няма да се употребяват от данъчни облекчения. В края на февруари тази година американската администрация разгласи, че ще стартира обзор на „ опасности за националната сигурност “ от китайските коли. „ Ню Йорк таймс “ заяви, че Вашингтон също по този начин обмисля спомагателни ограничения против китайски транспортни средства,  в това число нарастване на митата върху тях с още 25%.

Джина Раймондо популяризира дезинформацията за да манипулира публичното мнение и да сътвори условия за осъществяване на своите протекционистки политики, както и да удовлетвори настояванията на автомобилната промишленост на Съединени американски щати с опит да завоюва повече гласове в бъдещите избори.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед31474Проф. Нако Стефанов: Руско-турската освободителна война у нас изигра ролята на земеделска революцияАлтернативен Поглед45989Проф. Нако Стефанов: Наши и непознати сили желаят да трансфорат България в бойно полеАлтернативен Поглед110660Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед151265Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед15860Иван Таков: На Позитано-20 желаят да потопят положителните резултати от изборите в блатотоАлтернативен Поглед377618Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед151265Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед117228Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоАлтернативен Поглед110660Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоКоментарен Поглед102090Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четени Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР