В днешния парламентарен ден депутатите ще разгледат на второ четене

...
В днешния парламентарен ден депутатите ще разгледат на второ четене
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Депутатите подхващат на второ четене Закона за съдебната власт

В днешния парламентарен ден депутатите ще прегледат на второ четене и оферти от Министерския съвет и правосъдния министър Крум Зарков Законопроект за изменение и допълнение на Закона за правосъдната власт (ЗСВ).

Измененията бяха заложени за дневния ред през вчерашния ден, само че по концепция на ръководителя на комисията по правни въпроси Стою Стоев от ПП-ДБ тя остана за през днешния ден.

Той уточни, че е имало проблем с една от точките при разискването й в комисията - с признатия на второ четене в залата законопроект за изменение на Наказателно-процесуалния кодекс (НПК) в една от алинеите са основали две нови точки – точка 21 и 22, и със законопроекта за Закон за съдебната власт основават точка 23. Затова Стоев предложи да се изчака дали президентът Руен Радев няма да наложи несъгласие на закона. По-късно обаче стана ясно, че Наказателно-процесуален кодекс е предвижен и така механизмът за следствие на основния прокурор публично може да се задвижи.

За през днешния ден е очакван блиц надзор, в който по предписание вземат участие министър председателят и вицепремиерите. Програмата включва и три часа постоянен парламентарен надзор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР