В днешния дигитален свят всичко е възможно.“ Това коментира директорът

...
В днешния дигитален свят всичко е възможно.“ Това коментира директорът
Коментари Харесай

Колешанска: В днешния дигитален свят всичко е възможно

„ В днешния цифров свят всичко е допустимо. “

Това разяснява шефът на Дирекция „ Политики за електронно ръководство “ Гергана Колешанска по време на работна среща в Министерство на електронното ръководство , озаглавена „ Внос на служащи от трети страни – провокации и благоприятни условия “, проведена от Българската стопанска камара /БСК/.

Припомняме, че при наемане на работа на работници-граждани на трети страни за задачите на висококвалифицирана претовареност се издава единно позволение за престояване и работа вид „ Синя карта на Европейския съюз “ от органите на Министерството на вътрешните работи /Дирекция „ Миграция “/, откакто Агенцията по заетостта /АЗ/ е предоставила документално позволение за практикуване на висококвалифицирана претовареност. По този мотив Колешанска разяснява и какъв напредъкът по основаването на портал за издаването на така наречен „ Синя карта “ :

„ Частните случаи са доста и системата не би могла да покрие всеки един проблем на работодателите и противоположната връзка на работодателите е извънредно значима за нас. “

От МЕУ към този момент са стартирали експертни срещи с представители на всички бизнеси . Целта е да се отчетат спецификите на портала, а още тази седмица ще се проведат и двустранни срещи с Агенция по заетостта и Дирекция „ Международна трудова миграция и ходатайство “.

Освен „ Синята карта “, порталът ще обхване всички процедури по облекчение реда за кандидатстване на искащи от трети страни да работят у нас. БСК изрази своята подготвеност да подкрепи МЕУ в тестването на портала.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР