В днешния 42-ри ден от началото на войната в Украйна

...
В днешния 42-ри ден от началото на войната в Украйна
Коментари Харесай

Руски обстрел по Мариупол и Харков в 42-ия ден на инвазията в Украйна

В днешния 42-ри ден от началото на войната в Украйна се оповестява за удари на съветската артилерия против украинските градове Мариупол и Харков.

Продължават опитите за извеждане на цивилни от обсадените градове посредством филантропични коридори.

Южното пристанище Мариупол е подложено на съвсем непрекъснати бомбардировки от първите дни на нашествието, десетки хиляди поданици остават без храна, медикаменти, вода, ток и отопление.

Украйна още веднъж ще се опита да изтегля блокираните в обсадените градове цивилни през 11 филантропични коридора.

Хората, които се пробват да изоставен Мариупол, обаче ще би трябвало да употребяват свои лични транспортни средства, сподели вицепремиерът Ирина Верешчук.

Властите в източния украински район Луганск също се надяват да изтеглят през днешния ден жителите.

Ще изведем всички, в случай че руснаците ни разрешат да стигнем до местата за евакуация. Те не постоянно съблюдават примирието “, съобщи губернаторът на Луганска област Сергий Гайдай.

Украинските военни оповестиха, че съветските войски се прегрупират и се приготвят за нова атака в региона на Донбас, който включва Луганск и Донецк.

Външните министри на НАТО се събират по-късно през днешния ден в Брюксел за двудневни диалози. Те ще обсъдят по какъв начин може най-добре да бъде подкрепена Украйна в идната фаза на спора.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР