В днешни времена на защитниците не им е нужно да

...
В днешни времена на защитниците не им е нужно да
Коментари Харесай

Ван Дайк: В днешно време разучаването на нападателите не е толкова необходимо

В днешни времена на бранителите не им е нужно да отделят прекалено много време за проучване на съперниковите нападатели, твърди звездата на Ливърпул Върджил ван Дайк. Миналогодишният състезател на годината във Висшата лига изясни, че броят на мачове в Англия е пределно задоволителен, с цел да знае добре мощните и слаби страни на всички голаджии в шампионата.

В събота Ван Дайк ще се изправи против някогашния си тим Саутхамптън, където играе някогашният състезател на Ливърпул Дани Ингс. Двамата се засякоха за шест месеца в Мърсисайд. След това нападателят беше изпратен чартърен при " светците ", а в следствие и продаден. " Той е основен футболист за тях. Радвам се за него и за тима като цяло. Надявам се да запазят формата си, само че в събота ние ще опитаме да измъкнем нужния ни резултат ", разяснява Ван Дайк някогашния си съотборник.

Van Dijk before kick-off against Wolves. This guy just makes everything look so easy and effortless...pic.twitter.com/1YJO6BQrXX
— Kloppholic (@Kloppholic) January 25, 2020
" Аз персонално мисля, че в актуалния футбол не е толкоз нужно да разучаваш всеки нападател, против който ще се изправиш. Обикновено техните мощни и слаби страни са добре познати за всички, тъй че за самият бранител остава просто да бъдем оптимално добре квалифициран за самия мач. Трябва да бъдеш на 100 % подготвен във всеки миг и за всичко. Обикновено играем против нападатели, против които сме излизали доста, доста пъти ", добави холандският защитник.

Ван Дайк дойде на " Анфийлд " точно от Саутхамптън и бе помолен да разяснява този трансфер две години по-късно: " Не прекомерно неприятно решение, нали? ". Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР