В днешни дни медицинската маска е един от най-надеждните начини

...
В днешни дни медицинската маска е един от най-надеждните начини
Коментари Харесай

Под знака на COVID-19: Знаем ли как се носи правилно маската?

 В днешни дни здравната маска е един от най-надеждните способи за отбрана против вируси, бактерии и нечиста околна среда. Истината е, че повече от 70% от хората не я носят както би трябвало и затова се лишават от защитните й свойства. Медицинската маска има един-единствен верен метод на слагане: бялата страна е обърната към лицето, а цветната – на открито.

Качествените медицински маски имат 3 пласта: бял пласт – слага се към лицето; направен е от материал, който всмуква влагата, която се образува в маската при издишване; вътрешен пласт – с вграден филтър; пъстър външен пласт – направен от водоотблъскващ материал, който работи като преграда, не разрешава абсорбирането на частици слюнка, кръв и пот в маската.

 

Носенето на маската по погрешен метод понижава нейната успеваемост и може да аргументи забележителен дискомфорт при дишане. Този вид маски имат по-ниска степен на отбрана спрямо респираторните маски, които прилепват компактно към лицето. По тази причина е целесъобразно здравната маска да се сменя на всеки два-три часа. При пряк контакт с вирусоносител (кашляне, кихане) се предлага незабавна замяна.

Говоренето при носене на маска се предлага да се сведе до най-малко, с цел да се понижи кондензацията, защото тя редуцира ефикасната дълготрайност на деяние на маската. Маската наложително би трябвало да покрива носа, устата и брадичката. Ако маската има железна пластина (носен фиксатор), то тя би трябвало да бъде надеждно прилепена към носа. При събаряне на употребена маска би трябвало да се заловен връзките или ластиците и да не се допира външният пъстър пласт, написа още " Ретро ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР