В днешната забързана бизнес среда ефективността и производителността са ключови.

...
В днешната забързана бизнес среда ефективността и производителността са ключови.
Коментари Харесай

Каква е разликата между USB хъб и компютърна докинг станция?

В днешната забързана бизнес среда успеваемостта и продуктивността са основни. Технологиите играят решаваща роля, с цел да разрешат на бизнеса да работи по-бързо, по-интелигентно и по-ефективно. Въпреки това, с толкоз доста разнообразни периферни устройства може да бъде предизвикателство да управлявате свързаността и да осигурите безпроблемен работен развой.

Две известни решения за разширение на опциите за свързване са компютърни хъбове и компютърни докинг станции. Днес ще ви покажем кои са главните разлики сред тях, тъй че можете да решите кой е верният избор за вашите бизнес потребности.

USB хъб vs. компютърна докинг станция – по какво се разграничават?

USB хъб е външна страна, която уголемява броя на наличните USB портове на компютър или друго устройство. Той разрешава на потребителите да свързват по едно и също време голям брой USB устройства като принтери, скенери, външни твърди дискове и захранващи външни акумулатори. Повечето USB компютърни хъбове нормално са дребни и портативни и не изискват спомагателен източник на зареждане, което ги прави идеални за консуматори, които са постоянно в придвижване или имат лимитирано пространство на бюрото.

Докинг станцията е по-модерно решение за свързване, което разрешава на потребителите да свързват голям брой периферии и аксесоари към своите устройства единствено благодарение на едно устройство. Обикновено включва набор от портове като USB-C, Ethernet, HDMI, VGA, аудио излаз и други. Докинг станциите нормално са по-големи и изискват външен източник на зареждане, с цел да работят.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР