В Днепър продължават да се прощават с жертвите на руската

...
В Днепър продължават да се прощават с жертвите на руската
Коментари Харесай

Ирина загина при ракетния удар в Днепър, синът й написа трогателно писмо

В Днепър не престават да се простят с жертвите на съветската терористична офанзива на 14 януари, когато окупаторите обстреляха с ракета жилищна постройка. В сряда, 18 януари, беше заровена доброволката Ирина Саламатенко.

Ирина остави две деца без майка, това оповестява изданието " Суспільне Днепр ".

Ирина Саламатенко, сходно на десетки други почтени жертви, е била вкъщи си, когато съветските терористи са изстреляли ракета там. Тя е ранена от поразяващи детайли на боеприпас.

Работила е като ортодонт в родния си град. Тя също е била доброволец. От началото на пълномащабната война с Русия Ирина оказва помощ на бойците, както и на бойците, завърнали се от плен.

Синът на умрялата написа прочувствено писмо за гибелта й. Това заяви брачният партньор на Ирина Саламатенко Игор на нейната страница във Facebook. Оцелелият телефон на умрялата е предаден на фамилията й още в болничното заведение.



Както заяви брачният партньор на Ирина, той няма лични сметки в обществените мрежи, по тази причина написа тези думи във Фейсбук профила на умрялата си брачна половинка.

" Вчера се сбогувахме и заведохме нашата хубавица в последния й път. Нашият наследник Игор (да, той също е Игор) независимо написа писмо до майка си. Не поправих нито една дума. Това е негов текст, който с негово позволение ще обявявам в нейна памет и в нейна чест ", гласи обявата.

Синът на Ирина Игор посвети тези редове на умрялата си майка:

" Невъзможно е да се опише с думи какъв брой голяма покруса е това за нашето семейство, за нашия квартал, за нашия град, за мен... Майка ми беше най-прекрасната, най-красивата, най-умната и най-хубавата жена, която в миналото съм познавал.Такъв човек като майка ми е просто невероятно да се опише с думи - няма философи, които да подберат такива думи, няма такива речници, които да съдържат думите, които дават отговор на нейната добрина, темперамент и душа, както споделя татко ми - " Тя беше неповторима... " И в действителност беше просто съвършена във всичко... Обичахме мама до безспир и ще я обичаме, усмивката й караше другите да се усмихват, топлите й думи ни караха да се усещаме тази топлота в гърдите ни... ", написа Игор.



" Сигурен съм, че мама стои до мен. Чувствам нейната обич, нейната топлота, нейната грижа, знам, че тя се гордее с мен, горда е с баща, горда е с всички нас. Тя беше моят живот и остана моят живот, нашият живот, тя е с нас и в нас и ние в никакъв случай няма да забравим мама, ще я обичаме до края на времето, до момента в който не се съберем още веднъж. Обичам те, спи умерено, ангелче мое… ", написа още синът на Ирина.





Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР