В Димитровград стартира пилотно за страната социологическо проучване за качеството

...
В Димитровград стартира пилотно за страната социологическо проучване за качеството
Коментари Харесай

Стартира пилотно проучване за качеството на живот в Димитровград

В Димитровград започва пилотно за страната социологическо изследване за качеството на живот и създаване на капиталовия профил на общината. Това споделиха през днешния ден на взаимна конференция кметът на община Димитровград Иво Димов, Георги Стоев ръководещ съучастник в " Индъстри Уоч ", Славянка Иванова и Маргарита Боева от организация " Ноема ".
Изследването е последваща стъпка от процеса на стратегическо партньорство сред община Димитровград и " Тракия Тех ". Проучването ще се реализира от организация " Ноема " с представителна извадка от най-малко 500 души от общината. Амбицията е то да получи необятна известност, с цел да могат в него да се включат и жители, които не попадат в извадката. За тази цел от 22 октомври 2018г. анкетата от близо 50 въпроса ще бъде налична за всеки на уеб страницата на община Димитровград.
В дълготраен проект проучването ще обхване и други градове в страната, с население над 10 хиляди индивида. Амбицията е да открои приликите и разликите в качеството на живот за другите обитаеми места в страната. Изследването ще проучва сегменти от 7 области, като ще наблюдава чувствата на хората от метода на живот в обещано обитаемо място свързани с градска среда, административно обслужване, сигурност, професионална реализация. Резултатите и разбора от изследването в Димитровград ще бъдат показани до края на годината. " Има доста клишета за градовете, а те се трансформират динамично в последните 5-8 години и е време тези клишета да бъдат разчупени ", сподели Славянка Иванова от " Ноема ".
Същевременно тогава следва да бъде публикуван и в електронен вид Бизнес указател на български и британски език, който ще показва Димитровград като атрактивно за вложения и живот обитаемо място и ще включва главните разбори на " Тракия Тех " за бизнес средата, показа Георги Стоев.
Кметът Иво Димов акцентира, че напъните на управлението на общината през последните седем години е да презентира Димитровград като положително място за живеене, работа и вложения. Трябва да гледаме във времеви хоризонти от 5-10 години напред, като задачата ни е да сравним опциите, които предлага един град като Димитровград с огромните градове в разнообразни сфери.
Наред с техническите условия, като инфраструктура, площи, приходи вложителите се интересуват и от профила на хората в обещано обитаемо място. До момента няма правена сходна справедлива картина за това кой град какви условия на живот предлага, сподели Георги Стоев за плана. Очакванията за навлизането на високотехнологични компании с малцина хора, само че високо платени експерти, показа специалистът и предвижда, че Димитровград от ден на ден ще се развива като желан избор за млади фамилии с деца и млади експерти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР