В детските ни спомени със сигурност се прокрадват сцени, в

...
В детските ни спомени със сигурност се прокрадват сцени, в
Коментари Харесай

Защо да скачаме на въже

В детските ни мемоари сигурно се прокрадват подиуми, в които скачаме (или най-малко се опитваме да скачаме) на въже. Освен занимателно, това физическо упражнение е и много ефикасно за нашето здраве и добра форма.

Ето няколко довода за какво би трябвало да си напомним по какъв начин се правеше или занапред да се научим по какъв начин се прави.

Като боксьорите

Със сигурност сме виждали, че значима и неизменима част от тренировката на боксьорите е скачането на въже. В този спорт салдото и кондицията са от значително значение, а това упражнение ни дава доста повече, в сравнение с доста други.

Когато скачаме на въже, цялото ни тяло би трябвало да е в безспорен синхрон , с цел да ни се получат нещата. Освен това, упражняваме бързите си реакции, които са наложителни за триумф на кръга, а и освен.

 Снимка 394902

Въпрос на избор

При скачането на въже ни е доста елементарно да избираме степента на натоварване. Ако го използваме просто като разгрявка, скачаме по-бавно, а в случай че желаеме същински резултати - усилваме темпото и незабавно усещаме по какъв начин сърцето ни стартира да бие много мощно. Така единствено за няколко минути си вършим много интензивна подготовка.

Стойка

Скачането на въже в действителност е ужасно упражнение за децата, тъй като оказва помощ за образуването на вярна стойка . Трябва да сме с изправен тил, с цел да можем да скачаме, нали? За пораснали деца също е уместно, тъй като постоянно се прегърбваме на стола в офиса.

Горната част на тялото е сложена под съществено напрежение и скачането на въже е страхотна подготовка за ръце, плещи и тил. В съпоставяне с други кардио тренировки, тук се натоварват доста повече мускули, написа Health.

Учени настояват, че скачането на въже усъвършенства положението на костите и костната компактност , което го прави уместно упражнение и за хора в преклонна възраст, когато се появяват проблеми с двигателния уред.

 Снимка 394903

Ползи

Скачането на въже се употребява най-много за горене на калории. 10 минути се равняват на половин час бягане. Освен на фигурата, това упражнение въздейства добре и на здравето ни.

Честото скачане на въже усъвършенства работата на белите дробове и се научаваме по какъв начин да дишаме вярно. Оттам идват и изгодите за сърдечно-съдовата система от по-голямото количество О2, което одобряваме.

Освен това, скачането на въже ни прави по-умни , тъй като развива лявото и дясното полукълба на мозъка, усъвършенства координацията и рефлексите. Ставаме и по-спокойни, реализираме синхрон сред мозъка и тялото.

 Какво ни носят 11 минути спорт дневно
Какво ни носят 11 минути спорт дневно

Само толкоз са нужни, с цел да сме здрави

Внимание

Скачането на въже може да е страховит метод да горим калории без да ни е належащо време, пространство и особена екипировка. Но би трябвало да имаме поради, че това упражнение не е изключително уместно за хора с наднормено тегло , тъй като сърцето и костите се натоварват повече.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР