В десетият ден на войната въоръжените сили на Украйна и

...
В десетият ден на войната въоръжените сили на Украйна и
Коментари Харесай

Украинската армия: Русия се опитва да обкръжи Харков и Киев

В десетият ден на войната въоръжените сили на Украйна и подразделенията на Силите за сигурност и защита на страната водят гневни борби за освобождение на украинските градове от съветските окупатори, се споделя в утринно обобщение на Генералния щаб на Украйна, заяви Униан.

Руските войски се доближават до второто по величина нуклеарно оборудване в Украйна.

Според Енергоатом второто по величина нуклеарно оборудване в Украйна - във връзка с производството на електрическа енергия - е Южноукраинската атомна електроцентрала в Николаевска област в Южна Украйна.

Русия се пробва да обкръжи украинската столица Киев и източния град Харков, оповестиха украинските въоръжени сили, представени от ДПА.

Офанзивата на Москва продължава към този момент десети ден с поддръжката на авиация и използването на високоточни съветски оръжия, се споделя в известие на украинските военни, оповестено рано тази заран.

Руските войски също по този начин не престават да се пробват да доближат административните граници на Луганска и Донецка област, с цел да основат кулоар по суша от анексирания от Русия Крим до сепаратистките региони.

Защитата на столицата Киев продължава да отблъсква " вражеската атака " и да нанася провали на атакуващите войски, се споделя в известието.

Руските сили не престават да търсят пролуки и в защитата на южния пристанищен град Мариупол, добавя украинската войска.

ДПА прецизира, че сведенията за хода на бойните дейности не могат да бъдат доказани посредством самостоятелен източник.

Очаква се през уикенда в Беларус да се състои трети кръг на договарянията сред Украйна и Русия.

РИА Новости оповестява, че рестриктивните мерки за потребление на небето в границите на летищата на юг в Русия са удължени до 3:45 московско време на 14 март.

По-рано имаше информация, че мярката ще бъде годна до 3:45 московско време на 8 март, защото територията на летищата беше приета за рискова.

Украинският президент Володимир Зеленски ще се обърне през днешния ден към американския Сенат посредством видеовръзка, оповестиха Ройтерс и Агенция Франс Прес.

Онлайн връзката ще бъде осъществена посредством платформата Зуум в 14.30 вашингтонско време.

На фона на ескалацията на спора в Украйна редица американски конгресмени приканват администрация на президента Джо Байдън да даде по-твърд отговор на Москва, по-специално посредством прекъсване на американския импорт на нефт от Русия - стъпка, която Белият дом към този момент отхвърля да предприеме, отбелязва Агенция Франс Прес.

Американски сенатори предложиха план на закон за възбрана за импорт на съветски нефт на територията на Съединените щати. Към момента 8% от вноса на гориво идва от Русия. Индикациите, които идват от Белия дом все още са, че тази мярка няма да бъде подкрепена, тъй като единствено ще ускори натиска върху цените на горивата.

В Съединени американски щати има връх на инфлацията за последните 40 години, както и връх на цените на горивата. Според държавния секретар Антъни Блинкен, тези дейности единствено ще усилят цените в щатите и ще рефлектират отрицателно върху живота на американците.

В последните няколко дни Съединени американски щати постановиха нови стопански наказания на Русия, като сформираха черен лист, в който влизат 8 души - едни от най околните до президента Путин, както и едни от най богатите хора в Русия. В листата са включени и членове на техните фамилии.

Те няма да имат право на достъп до американската финансова система. Няма да могат да употребяват активите си на територията на Съединените щати, както и парцелите си. Освен на тези хора, Съединени американски щати глобяват общо 19 души, които няма да имат право да навлизат на територията на щатите.

Междувременно стана ясно, че американският вицепрезидент Камала Харис ще посети Източна Европа при започване на идната седмица. Очаква се тя да отиде в Румъния и Полша.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР