В Денят започва заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев коментира,

...
В Денят започва заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев коментира,
Коментари Харесай

Георг Георгиев: Канада е много добре предразположена към България

В " Денят стартира " заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев разяснява, че възможното преразглеждане на Лозанския контракт няма да се отрази добре на атмосферата на Балканите. По думите, му балканският район би трябвало да бъде зона на съгласие, която да способства за стабилността в Европа.

Георг Георгиев, заместник-министър на външните работи: Това да бъдем обърнати в една посока и да се движим един до друг за гонене на ползите на нашите страни, е най-хубавото, което можем да реализираме, и то сигурно не би кореспондирало с това да приказваме за проверка на контракти или да се връщаме в моменти от историята, които са чувствителни и мъчителни за всички страни.
Георг Георгиев разяснява и връзките сред България и Канада. Увеличението на комерсиалния стокообмен сред България и Канада е една от главните цели сред двете страни след отпадане на визите за кратковременен престой. Взаимното поощряване на бизнеса сред компании от двете страни беше акцент в диалозите на зам.-външния министър Георг Георгиев по време на визитата му в Канада.
Георг Георгиев, заместник-министър на външните работи: Отпадането на визовия режим се отнася за тези, които отиват до 6 месеца в Канада като крайната дата на отпътуването се дефинира от граничните управляващи при постъпване в страната. При обучение, при работа не престават да работят разпоредбите, които и в този момент досега познаваме - изисква се виза, която преднамерено да дава правото да учите или да работите в Канада.
Краткосрочната виза се издава преди да се отиде. Има изнесен визов център на Канада в София. Канадското държавно управление ще води статистика дали се вършат злоупотреби със системата. Лесен метод това да стане е електронната система ETA, в която би трябвало да се регистрирате преди пътешестване.

Освен туристическите пътувания и опцията да се посещават близки и пирятели в Канада, преимущество са и бизнес пътуванията. Георгиев е забелязял, че Канада е извънредно добре настроена към нас като един евентуален сътрудник за търговия. България е обичайно мощна и позната със селкостопанската продукция, с фармацефтичната индустрия и с високите IT технологии.

Има опция за разкриване на директни полети до Канада. Георгиев сподели, че е мъчно да се слагат периоди за това. Но сигурно, в подтекста на засиления стокообмен и отпадането на визите, имаме една по-голяма сигурност, че това може да се случи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР