В деня, в който Рафаел Надал спечели рекордната си 13-а

...
В деня, в който Рафаел Надал спечели рекордната си 13-а
Коментари Харесай

Това ли ще е следващата звезда на испанския тенис?

В деня, в който Рафаел Надал завоюва рекордната си 13-а купа на “Ролан Гарос” и общо 20-а от “Големия шлем”, различен испанец също имаше своя успех, въпреки и надалеч по-скромен. 17-годишният Карлос Алкарас завоюва шампионата от веригата “Чалънджър” в Барселона, провел се на кортовете на влиятелната академия Санчес-Касал. На финала в неделя роденият в Мурсия тейнейджър надделя с 4:6, 6:2, 6:1 босненеца Дамир Джумхур и завоюва втората си “Чалънджър” купа.

Пред погледите на треньора си, някогашния №1 в света Хуан Карлос Фереро, и близкия си другар Пабло Кареньо Буста, №18 в света, Алкарас се причисли към първокласен клуб играчи, превърщайки се в петия най-млад тенисист в историята с 2 трофеи от веригата “Чалънджър”. Алкарас сега е на 17 години и 5 месеца и само Ришар Гаске, Феликс Оже-Алиасим, Рафаел Надал и Бърнард Томич са били по-млади от него, когато са спечелили втората утолен итла от тази категория.

Всъщност единствено 12 играчи могат да се похвалят с повече от една “Чалънджър” купа на възраст до 17 години. Миналата година към тази група играчи се причисли един от най-обещаващите младоци в професионалния тенис сега Яник Синер, а през 2017 това стори и различен огромен гений - Феликс Оже-Алиасим.

“Много съм благополучен от успеха в Барселона. Истината е, че не знаех по какъв начин ще се получат нещата, тъй като предната седмица изгубих във втория кръг в Биела. Но лек-полек си върнах увереността и открих формата си. Много благодаря на хората в моя екип за поддръжката и за това, че ме насърчаваха през цялата седмица. Те ми помогнаха да намеря равнището, от което се нуждаех, с цел да спечеля”, показа след триумфа си Алкарас.

След страхотното си показване през миналата седмица испанският младеж се изкачи на рекордното в кариерата си 158-о място в ранглистата на ATP. Алкарас се показва ужасно след рестарта на прекъснатия за няколко месеца поради пандемията от COVID-19 сезон в тениса и от средата на август до момента натрупа към този момент 15 победи (при 3 загуби). Само още един състезател има 15 победи (при 1 загуба) от август насам в ATP Challenger Тура - руснакът Аслан Карацьов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР